На 07.05.2019 г. сътрудници на EVN България спасиха щъркел, оплетен

...
На 07.05.2019 г. сътрудници на EVN България спасиха щъркел, оплетен
Коментари Харесай

Сътрудници на EVN спасиха щъркел, оплел се в жици

На 07.05.2019 година сътрудници на EVN България избавиха щъркел, впримчен в проводниците на дирек от електроразпределителната мрежа в региона на с. Груево, община Момчилград. Птицата е била с засегнат крайник и не е била в положение да лети. Сигналът за бедстващия щъркел е подаден в EVN от кмета на селото.

Сътрудници на EVN България сполучливо спомагаха и проведоха избавителна акция със профилиран автомобил (автовишка) на сдружението. Птицата беше избавена и предадена на специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково.

Това е следващият случай за избавен щъркел от сътрудници на ЕVN България. През пролетта и лятото, когато е сезонът на белите щъркели, сътрудниците на EVN България постоянно се отзовават на сигнали за щъркели в неволя, изключително млади щъркели, които занапред се учат да летят.

За последните 10 години EVN България е конфигурирала 2493 броя специфични платформи за щъркелови гнезда по електрически стълбове в Югоизточна България за предотвратяване живота на щъркелите при гнездене. Като спомагателна мярка сдружението е инсталирало също и защитни изолации на 8588 стълба. По този метод са обезпечени безвредни за птиците места за отмора и наблюдаване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР