На 03.07.2019г., получих уведомление от Иван Пенчев (б.а. по адресна

...
На 03.07.2019г., получих уведомление от Иван Пенчев (б.а. по адресна
Коментари Харесай

Отворено писмо от кмета на Община „Родопи“, относно...

На 03.07.2019г., получих съобщение от Иван Пенчев (б.а. по адресна регистрация, гражданин на с. Йоаким Груево, община Стамболийски) за желание, за осъществяване на цивилен митинг в с. Скобелево, с начало 05.07.2019г. от 13:30ч., според чл.8 и чл.11 от Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Като администрация, предприехме дейности за известяван на Районно ръководство на МВР- Стамболийски, според условията за осъществяване на митинги и митинги.

На 05.07.2019г. в 14:30ч., дойдох в село Скобелево, дружно с екип от заместител кмет, основен проектант и шеф на „ Специализирана администрация “, пътен инженер и шеф отдел „ Горско стопанство “, с цел да се срещна лице в лице с жителите и да обсъдим всички проблеми на място. Присъстваше и кметският наместник на Скобелево.

Направихме обиколка на селото, нямаше протестиращи, нямаше медии, нямаше митинг.

Оказва се, че митингът е извършен към 9ч. (начало и край), пред тъкмо избрана медия, без да уведомят локалната власт и полиция за смяната, евентуално за изнасяне на погрешната информация и изявление на лъжи пред обществото.

Свързах се с Иван Пенчев, уредник на митинга и попитах, за какво не се организира митинга. Получих отговор, че господинът е болен и не е наясно с това каква е обстановката сега в селото и не знае за какво няма хора.

На въпроса, за какво е заменен началният час на мероприятието и не са известени Общината и полицията, господин Пенчев отговори: Защото, по този начин взехме решение!

С екипът ми, изчакахме един час и тръгнахме. Останаха единствено извънредно неточните изявления от страна на уредниците на митинга, както и извънредно некоректното отразяване от страна на медията.

Организаторите би трябвало да понесат своята отговорност,относно незаконното осъществяване на мероприятието. Спрямо ЗМСМА за нарушение на публичния ред, се постанова административно наказание- санкция. Има законови правила, които следва да бъдат спазвани.

И не на последно място, остават неотговорени въпросите:

Защо, протестиращите заобикалят и не желаят наличието на локалната власт?

Защо, митингът бе отразен от една медия?

Защо, самата медия, не потърси и не отрази и гледната точка на администрацията?

Днес, 08.07.2019г. комисията от специалисти, ще излезе с Протокол от визитата си на място, с констатации по всяка точка, наранена от протестиращите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР