На 01.10.2019 г. около 11,30 ч. от ЕЕН 112 е

...
На 01.10.2019 г. около 11,30 ч. от ЕЕН 112 е
Коментари Харесай

Менте ВиК служители с измамна схема в Монтана

На 01.10.2019 година към 11,30 ч. от ЕЕН 112 е получен сигнал в ОДЧ на ОДМВР Монтана, съгласно който на бул. "Св. Климент Охридски " в гр. Монтана жена се показва за чиновник на ВиК, като твърди, че прави инспекция на водомерите и при определяне на неправда взема парична сума от живеещите на адреса. Това оповестиха от ОДМВР-Монтана.

На място чиновници районно управление (на МВР) Монтана са открили двама жители на жилищна кооперация – мъж на 46 година и жена на 66 година, които декларирали, че същия ден към 10,30 ч. на вратата им позвънила непозната жена, която се е показала за чиновник на ВиК Монтана и поискала да влезе в жилищата им и огледа водомерите и поставените пломби.

По данни на пострадалите, мнимата служителка декларирала, че има нужда от разчистване на водомерите, за което е поискала възнаграждение и предоставила книга, в която да се подписват против осъществените услуги. 66-годишната заплатила за „ услугата” 10 лева

При извършена сказка със 79-годишен гражданин и 78-годишната му брачна половинка, поданици в същата кооперация, е открито, че същия ден и те били посетени от въпросната „ служителка”, която огледала водомера им и поискала 10 лева, като предиздвикала мъжа да се подпише в същата книга, само че когато той изискал да види защо тъкмо се подписва, дамата направила опит да избяга.

Мъжът се опитал да я спре, като я задържи за връхната дреха, само че тя се отскубнала и избягала в незнайна посока, като изпуснала чантата си с персонални движимости и документи на името на 41-годишна софийска жителка.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209 от Наказателен кодекс в районно управление (на МВР) Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР