Н яма пари в земеделското министерството, а вследствие на ковид

...
Н яма пари в земеделското министерството, а вследствие на ковид
Коментари Харесай

Гечев: Няма пари в МЗ, а заради ковид се срина розопроизводството

Н яма пари в земеделското министерството, а в резултат на коронавирус рецесията доста браншове изпитват усложнения, а розопроизводството се срина. Това сподели пред публицисти Пловдив служебният зам.-министър на земеделието, храните и горите Явор Гечев, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Истината е че, няма нито един свободен лев за нито една спомагателна мярка, която можем да отворим”, уточни зам.-министърът на земеделието.

„ Всички средства за годината са или издърпани напред или са изхарчени. Не е очакван спомагателен запас в това число във връзка с характерни браншове и на индикации. Надяваме се доста бързо след изборите, идващият парламент да направи актуализация на бюджета”, съобщи Гечев.



„ Ние ще се оправим в границите на нашите задължения, в това число можем да подготвим редица известия по разнообразни подпомагания, там където са нужни. Но това можем да създадем в границите на съществуващия бюджет”, сподели Явор Гечев.

„ Опитваме се да наваксаме всичко, което е настоящо, тъй като интервалът е извънредно сензитивен. Амбициите ни са не просто да кърпим дупки, а да оставим законодателни начинания и тактики. Ще се опитаме да оставим положително завещание на идващия кабинет, решения е не проблеми”, разясни зма.-министърът.



„ Заедно с розопроизводителите и преработвателите приготвяме една по-цялостна тактика, ще оставим оферти, законодателни начинания и промени в Закона за розите. Тази седмица се основава работна група, която да сложи основите и стартира разписване на Закон за кооперирането в земеделието със западните разновидности на кооперирането на фермерски кооперации, кооперативна верига, в това число финансова такава, която дава опция за уедряване на продукция на различен принцип”, добави Гечев.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Студент от Саудитска Арабия написа имейл до татко си: " Скъпи баща, Берлин е превъзходен и ми харесва, само че имам един дребен проблем. Чувствам се малко… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни„ Вдигнете ръкавите “, споделя звездата от „ Спасители на плажа “Африка обезверено се нуждае от ваксини против COVID-19На 6 май 1937 година дирижабълът избухва в пламъци при кацането си над Лейкхърст, Ню ДжърсиМоделът получи остри рецензии от почитателите си. Какво й написахаНазначеният одит е открил нередности и организационни пропускиА1 залага на скоростта и ще развива 5G технология под името 5G ULTRAПроучването е направено в шест държавиС нея фирмите ще би трябвало да върнат на хората парите от неосъществени почивкиКакво разгласи финансовият министър Асен ВасилевКакво разкриват резултати от проучване на английски и китайски учениЕманюел Макрон получи пестник и не е единствениятКлиматичните промени форсират кристализацията на солта в пещератаТя е първият реализатор от такава класа, който ще влезе у нас след едногодишното спиране, наложено от пандемията " Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain " започва на 16 юлиОт партията стачкуваха пред централата на Движение за права и свободи след посещаване на Карадайъ в ТурцияСлънчевото затъмнение ще подчертава тематиките, свързани с връзката, света на думите и умеенето ни да останем будни към светаОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР