Н ека политическите партии и лидери да следват заветите на

...
Н ека политическите партии и лидери да следват заветите на
Коментари Харесай

Радев: Нека политическите партии и лидери да следват заветите на Васил Левски

Н ека политическите партии и водачи да следват заветите на Васил Левски. Той ни е дал доста ясна посока. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти по време на визитата си в град Айтос, където сервира цветя пред паметната плоча на Васил Левски в двора на църквата „ Св. Димитър Солунски “ във връзка 184-ата годишнина от рождението на Апостола, осведомят от пресцентъра на президентството.

В двора на храма деца от Айтос извършиха пред президента песни и рецитал, отдадени на Васил Левски. Президентът приветства напъните на управлението на Община Айтос да пазят живи традициите и да предават заветите на Апостола на младите българи.

Румен Радев организира среща с кмета на Айтос Васил Едрев в постройката на общината, на която бяха разисквани тематики, свързани с локалното самоуправление. По време на диалога бе изразена упоритостта на общинското управление за създаване на съвременна спортна инфраструктура за поощряване на всеобщия спорт измежду младежите.

Днес Румен Радев посети и Община Стралджа

Сигурността и транспарантните условия за бизнеса са от основно значение за насърчаването на вложенията и устойчивото развиване на дребните обитаеми места. Това съобщи президентът Румен Радев по време на среща с управлението на Община Стралджа, където президентът бе на посещаване. Той бе посрещнат от кмета на града Атанас Киров, с който дружно сервираха цветя пред паметника на Васил Левски в града.

В диалога присъединяване взеха и представители на културните, просветителни и спортни среди, както и представители на бизнеса в града. Те споделиха с президента за демографския проблем, с който локалната администрация се пробва да се оправи. Обезлюдяването води до остра липса на фрагменти за бизнеса и е измежду главните спънки пред постигането на стопански напредък, бе регистрирано по време на срещата.

Концентрацията на средства преди всичко в огромните градове на страната е проблем, който е извънредно време да бъде решен, посочи президентът. По думите му е нужна действителна финансова децентрализация на общините и поддръжка на страната към почтения и почтен бизнес, който да развива своите вложения и в дребните обитаеми места.

В рамките на диалога си с президента от управлението на община Стралджа подчертаваха и върху нуждата от създаване на пътен възел на автомагистрала Тракия край Стралджа, който да увеличи свързаността на града и да благоприятства инвеститорския интерес към региона.

Интеграцията на ромската общественост в Стралджа също бе измежду въпросите, разисквани на срещата. Образованието е единственият метод за стабилно разбиране на културните обичаи и полезностите на нашето общество, показаха представителите на локалните управляващи. Затова е належащо да бъде обезпечен и непрестанен развой на обучение за децата от ромската общественост и недопускане на отклонения от откритите стандарти за приемане на съответната просветителна степен. Общинското управление открои и подхванатите ограничения за противопоставяне на битовата престъпност и кражбите на земеделска продукция, които са измежду проблемите в региона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР