Мзи Муса Хасахя, 67-годишен фермер от Уганда, е един от

...
Мзи Муса Хасахя, 67-годишен фермер от Уганда, е един от
Коментари Харесай

Мъж с 12 жени и 102 деца вече мисли за контрацепция

Мзи Муса Хасахя, 67-годишен фермер от Уганда, е един от най-плодовитите многоженци в историята. Той има 12 дами, 102 деца и цели 568 внуци. Как е стигнал до подобен живот?

В родното му село Лусака многоженството е законно. Но даже по локалните стандарти фамилията на Мзи Муса Хасакя се счита за гигантско. Въпреки обстоятелството, че Муса е израснал в последна беднотия, той съумява да стане богат и почитан човек.

Няколко десетилетия той бил назначаван за глава на селото – и това било гаранция, че в случай че отиде да ухажва някоя госпожица, родителите й несъмнено няма да откажат.

Хасахя се дами за първи път през 1971 година на 16-годишна възраст и по-късно продължава да взема от ден на ден и повече съпруги, до момента в който станат 12. Фермерът постоянно е мечтал да има огромен фамилен клан и се е заел да си обезпечи мощно родословие.

„ Моят починал татко, Мвамади Мудумба, имаше две съпруги, само че имаше единствено две деца. Това заплаши изгубването на нашето семейство и клан “, сподели Мзи Муса Хасахя пред Ugandan Monitor, добавяйки, че е благополучен, че неговите деца и внуци ще разширят клана по-нататък.

Жените му родили повече от 100 деца и в този момент, дружно с 568 внуци, може умерено да се каже, че това дърво ще устои и на най-силната стихия.

Около една трета от децата на Хасакя живеят с него и дамите му в фамилния дом, до момента в който останалите са напуснали и са основали свои фамилии. Твърди, че познава всички от очите и може да дефинира кое от децата му от коя жена му е. Но признава, че не помни имената на всичките си деца.

Муса и дамите му

„ Как може един мъж да бъде задоволен от една жена? Това е знак, че човек се е родил мъж, само че с женски хормони “, смее се Хасахя. „ Всичките ми дами готвят по един и същи метод и живеят дружно в една къща. Лесно ми е да ги проследявам, а и не им давам да бягт при други мъже в селото “.

Интересното е, че най-голямото дете на Муса е с 21 години по-голямо от по-младата му брачна половинка, 28-годишната Забина. Забина твърди, че макар че е на 67 години, брачният партньор й има силата на 25-годишен мъж. Той се грижи за всичките си дами, прекарва време с всяка от тях и в никакъв случай не им изневерява.

Въпреки всички похвали от фамилията му, Мзи Муса Хасахя признава, че не всичко е съвършено. Повишаването на разноските за живот прави все по-трудно да обезпечи всичко належащо на всички членове на фамилията и това довело до обстоятелството, че половината от дамите му го напуснали. Само шест от първичните му дванадесет съпруги сега живеят с него.

„ Той имаше пари, само че преди четири години бизнесът му с добитък се срина и дамите започнаха да си потеглят една по една, до момента в който станаха шест “, сподели Бумару Хифунде, един от най-големите синове на Хасахя.

Именно заради тези финансови проблеми Хасахя уведоми останалите си съпруги, че в този момент ще би трябвало да употребяват контрацептиви. Уви, всяка нова уста, която би трябвало да бъде нахранена, ще бъде огромна тежест за фермера. Жените помислили и се съгласили да одобряват противозачатъчни хапчета.

Може би решението на Хасахя е най-хубавото, тъй като той към този момент има 102 деца и 568 внуци. Вече има повече от задоволително наследници!

Източник: odditycentral.com

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР