Мюзикълът Бодигард, носител на множество международни награди, идва в София

...
Мюзикълът Бодигард, носител на множество международни награди, идва в София
Коментари Харесай

Мюзикълът Бодигард превзема зала 1 на НДК

Мюзикълът " Бодигард ", притежател на голям брой интернационалните награди, идва в София на 11 ноември. Спектакълът, впечатляващ с истинска музика, зашеметяваща хореография, блестящи костюми и сценография, ще бъде показан за първи път на сцената на зала 1 на НДК, научи ДУМА от Йоана Иванова от " Монте мюзик ".
Сюжетът следва компактно сюжета на Лорънс Каздан за кино лентата " Бодигард ". Франк Фармър - някогашен сътрудник на Сикрет сървиз, охранявал първите мъже в Белия дом, е нает за персонален бодигард на суперзвездата Рейчъл Марон - певица и актриса, номинарана за " Оскар " в категорията " Главна женска роля ". Рейчъл получава поредност от смъртоносни закани от незнаен преследвач. Тя се отнася враждебно към появяването на Франк в живота й, само че с времето той печели доверието на сина и на сестрата на Рейчъл - Ники Марон, която е очарована от Франк.
След премиерата на мюзикъла през 2012 година в Лондон, той е поставян в Съединени американски щати, Италия, Австралия, Германия, Южна Корея, Австрия, а сега още веднъж се играе в Англия и Германия. Навсякъде се слага на националния език на страната, а песните са непокътнати в истинския британски език. В целия свят " Бодигард " е посрещан с аплодисменти, възторжени рецензии и се трансформира в мощен и неотслабващ притежател на блестящата музика на Уитни Хюстън и славата на едноименния филм.
В ролята на Рейчъл Марон на 11 ноември ще гледаме британската мюзикълна актриса от " Уест Енд " Манал Ел Фейтури, което се случва за първи път в историята на мюзикъла в България. С превъплъщението си в тайния сътрудник Франк Фармър Орлин Горанов ще разкрие още едно свое лице. Гласовитата Нора Караиванова влиза в ролята на Ники Марон.
Лицензът за българската продукция е на Държавната опера във Варна, която извършва всички строги критерии и условия на лицензодателя, с цел да го сложи на родна сцена. Режисьор на спектакъла е Борис Панкин, диригент -  Страцимир Павлов, хореограф - Анастасия Неделчева. Съставът на огромната продукция включва артисти, артисти, музиканти и танцьори.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР