Мюсюлманите в страни от Югоизточна Азия като Индонезия и Малайзия

...
Мюсюлманите в страни от Югоизточна Азия като Индонезия и Малайзия
Коментари Харесай

В някои държави започва свещеният месец рамазан

Мюсюлманите в страни от Югоизточна Азия като Индонезия и Малайзия и по-голямата част от Близкия изток, в това число Египет, Ирак и Саудитска Арабия, от през днешния ден означават свещения за исляма месец на пости рамазан, съобщи Асошиейтед прес.

Милиони други мюсюлмани в страни като Индия, Пакистан и Иран обаче ще отбележат този месец от на следващия ден поради друго пояснение на етапите на луната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мюсюлманите следват лунен календар и поради методологията на наблюдаване на луната разнообразни страни афишират началото на рамазана с един-два дни разлика.

По време на рамазана мюсюлманите постят от изгрев до залез слънце, въздържайки се и от храна, и от питиета. Това значи, че те прекарват към 15 часа в денонощието без храна, вода, цигари или кофеин.

Постите имат за цел да приближат вярващите към Бога посредством самодисциплина и примирение. Предизвикателството на постенето за мнозина е и опция за духовно и физическо филтриране и отвод от неприятни привички, отбелязва организацията.

През деня мюсюлманите би трябвало също да се въздържат от секс, злословия и хокане и са насърчавани да натъртват на медитативни практики като молитва, четене на Корана и щедрост.

Изключение от постенето се позволява за деца, остарели хора, заболели, пътуващи и дами, които са бременни, кърмят или са в менструален цикъл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР