Мярка за неотклонение задържане под стража е постановил Окръжният съд

...
Мярка за неотклонение задържане под стража е постановил Окръжният съд
Коментари Харесай

На Капитан Андреево: Закопчаха пакистанец, издирван за сексуална експлоатация на деца

Мярка за неотклонение „ задържане под стража " е постановил Окръжният съд в Хасково по отношение на 48-годишния пакистанец Х.Ш., оповестиха от правосъдната институция.

Мъжът е арестуван на 26 ноември на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево " – ж.п. гара, на влизане в страната. Мярката му е по отношение на интернационално търсене по осъществяване на европейска заповед за арест (ЕЗА). Тя е издадена от Районен арбитър в Магистратски съд – Шефийлд, Англия, за полова употреба на деца, наказуемо с отнемане от независимост до 10 години, както и за това, че не се е предал в ареста на съда в Шефийлд.

Съдът е приел, че показаната ЕЗА, издадена за това, че по отношение на Х.Ш. се организира наказателно произвеждане за осъществените закононарушения, дава отговор на всички законови условия. Магистратите са установили също, че осъщественото действие има двойна наказуемост. Обвиняемият е непознат жител и няма каквато и да е връзка с България, и дълго време е обитавал в страни, които не са членове на Европейския съюз, което постанова вземането на мярка за неотклонение „ задържане под стража " като гаранция за явяването му пред съда в главното произвеждане по предаване на желаното лице.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в тридневен период, добавя от съда.

На 24 ноември Окръжен съд – Хасково постанови мярка за неотклонение „ задържане под страна " по отношение на различен непознат жителя с европейска заповед за арест. Тя беше по отношение на 43-годишен турски жител, против който се води наказателно гонене в Германия за трафик на мигранти.

Над 90 на 100 от търсените интернационално жители в Хасковския правосъден регион биват арестувани на " Капитан Андреево ". Обичайната правосъдна процедура е те да бъдат оставяни в ареста до екстрадицията им.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР