Мярка за неотклонение домашен арест“ взе Окръжният съд в Търговище

...
Мярка за неотклонение домашен арест“ взе Окръжният съд в Търговище
Коментари Харесай

Заместникът на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов е пуснат под домашен арест

Мярка за неотклонение „ домакински арест “ взе Окръжният съд в Търговище за мъж от Омуртагско поради присъединяване в проведена незаконна група, основана за осъществяване на закононарушения по работа. Заседанието продължи четири часа и бе гледано при закрити врата, поради съществуването на класифицирана информация.

На М.М. е повдигнато обвиняване за това, че в интервала от началото на 2019 година досега е взел участие в проведена незаконна група в Омуртаг и на територията на общината. За сходни закононарушения е планувано наказване „ отнемане от независимост ” повече от три години. Групата е основана с користна цел и в нея вземат участие
длъжностни лица, заяви представителят на институцията Десислава Здравкова.

Според настояването, импортирано от Софийска градска прокуратура (СГП), е налице „ трайно съдружие ” три или повече лица да правят в съгласие закононарушения. Трайността произтича от данните за времето на дълготрайност на съществуването и продължаваща усложнена незаконна активност на три лица при липса на съображение да бъде избрана тази активност като инцидентна.

Според сегашния правосъден състав огромна част от доказателствения материал дава право да се смята, че за М. М. съществува обосновано съмнение, че е съпричастен в осъществяване на посочените от СГП действия. Въпросът за виновността е предмет на доказване в идно произвеждане всъщност.

Съдът взе поради извънредно високата социална заплаха на действието. От друга страна обвиненият е неосъждан, без престъпни регистрации, трудово зает, трайно открит, в преклонна възраст, с положителни характеристични данни и няма управителна роля в групата. Отчитайки обстоятелството, че очевидците са в йерархическа взаимозависимост с обвинения и той може да окаже въздействие върху тях и дадените показания, правосъдният състав
дефинира мярка за процесуална насила „ домакински арест “. Така ще се препятства обвиненият да извършва длъжностните си отговорности, да извърши закононарушение срещу правораздаването, както и ще се избегне утежняване на здравословното му положение поради напредналата му възраст.

За управление и присъединяване в същата група бяха взети ограничения за неотклонение по повод надлежно на Х. Х. и Е. Е.
Оставеният под домакински арест М.М. е заместник-кмет на община Омуртаг. За да го поддържат в правосъдната палата в Търговище участваха кметове на обитаеми места от общината, написа Българска телеграфна агенция.

Определението на Окръжен съд – Търговище предстои на обжалване и митинг в тридневен период пред Апелативен
съд – Варна. При обжалване и/или митинг делото е планувано за 9 април.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР