МВР започва проверка на снимките от спалнята на бившия премиер

...
МВР започва проверка на снимките от спалнята на бившия премиер
Коментари Харесай

Ще му помогнем да си спомни: МВР започва проверка за снимките от спалнята на Борисов

Министерство на вътрешните работи стартира инспекция на фотосите от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов. Тя е по сигнал на. В него се твърди, че пачките евро и златните кюлчета в чекмеджето на нощното му шкафче могат да бъдат обяснени с разнообразни закононарушения – рекет, корупция и изнудване.

" Няма по какъв начин да си разбираем по различен метод, че човек, който от десетилетия работи на държавна заплата, разполага със стотици хиляди и даже милиони левове в пачки и купюри от 500 евро и златни кюлчета с неустановена стойност ", пишат от БОЕЦ.

Понеже прокуратурата бездейства

Сигналът е подаден до Министерство на вътрешните работи поради бездействието на прокуратурата, споделят от организацията. Държавното обвиняване към този момент ревизира историята със фотосите от премиерската спалня. В нито един миг обаче нямаше и намек, че ще се изследва въпросът от кое място са парите и златото. Първо прокуратурата съобщи, че на кюлчетата не може да се направи експертиза по фотография. В края на предходната година прокурорите взеха решение, че няма безапелационни доказателства,.

Още преди месеци вътрешният министър Бойко Рашков разкритикува прократурата поради това решение. Той уточни, че не е толкоз мъчно да се направи инспекция най-малко на парите, тъй като на част от фотосите се виждат серийните им номера. Освен това кюлчетата от така наречен капиталово злато се търгуват от дребен брой продавачи и също могат да бъдат проследени.

Ще му помогнем да си спомни

В четвъртък на Рашков бяха заложени въпроси по тематиката от публицист в Народното събрание.

" Ще помогнем на господин Борисов за доста неща, за доста неща ще му помогнем ", сподели Рашков.

Бившият министър председател твърди, че фотосите са били режисирани като се изключи тези, на които не се виждат пачки и злато. Той обясняваше, че фрагментите били направени от " една прелестна госпожа " и я оприличи на " Мата Хари ". Така и не се разбра коя е загадъчната дама. През лятото предприемачът Светослав Илчовски съобщи, че знае коя е Мата Хари. В резултат на разпит в прокуратурата бе привикана манекенката Маги Бадер. Тя отхвърли да има нещо общо с тази история и заплаши със съд всеки, който свърже името ѝ с нея. Борисов също сподели, че не я познавал и съжали, че е потърпевшо почтено момиче.

Нова порция

Дни преди последните парламентарни избори на Борисов. На тях още веднъж се виждат, както и пачките евро в чекмеджето. Прокуратурата отново разгласи, че стартира инспекция.

Няколко дни по-рано някогашният министър председател разяснява:

" В Банкя не дръзвам да се съблека, един път ме подслушваха. Сега, не дръзвам гол да се съблека. Спим по спортен екип ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР