МВР задържа в петък Спас Василев по подозрения, че е

...
МВР задържа в петък Спас Василев по подозрения, че е
Коментари Харесай

МВР задържа калпазанин, измамил десетки с фалшив Фейсбук профил


Министерство на вътрешните работи задържа в петък Спас Василев по съмнения, че е измамил десетки хора посредством подправен профил във Facebook, в който се показва за Александър Николов, чиновник на интернационалните самолетни компании, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Срещу дейностите на Василев са подадени над 40 тъжби, като вредите нанесени на пострадалите са за над 20 000 лв. на този стадий от следствието. Засега той е арестуван за 24 часа, като Маринов се надява прокуртурата да удължи ареста му до 72 часа.

Профилът на Александър Николов нашумя във Facebook около митингите против кабинета " Орешарски ". Той съумя да натрупа доверие и да се сприятели виртуално с доста публицисти и хора, участващи интензивно в разнообразни начинания и публични процеси.

В продължение на няколко години този профил изграждаше облика на Николов, който непрекъснато обикаля света поради професионалните си задължения, само че все пак показва положително познаване на настоящите политически събития и процеси в страната.

Възползвайки се от все по-разширяващия му се кръг от другари, в един миг той стартира да предлага на разнообразни хора във Facebook евтини самолетни билети за разнообразни дестинации. В последна сметка през лятото на т.г. стартират да се появяват от ден на ден хора, които имат подозрения, че са излъгани от него. Сред тях са и българи, живеещи в чужбина, които са му дали личнисте си данни, само че не са получили билети, а след това се оказват и с източени пари от кредитните им карти.

" Той е пакостник, би трябвало да бъде заловен ", разяснява няколко часа по-рано в петък вътрешният министър Валентин Радев в коридорите на Народното събрание.

Министерство на вътрешните работи шефът не пожела да разяснява случая в детайлности, само че прикани хората да не търсят незаконни способи да купуват самолетни билети, тъй като те са рисковани.

" Ако някой желае да мине метър и да си купи билети по-евтини – ами да страдат, това е моят отговор на министър. Не мога да мятам сили и средства в допълнение, с цел да защищавам и тези, които неблагоразумно правят неща, които не са по разпоредбите ", съобщи Радев.

Спас Василев не за пръв път попада в полезрението на проверяващите, като против него е водено досъдебно произвеждане и през 2011 година в Благоевград. И тогава той е бил обвинен за машинация със самолетни билети.

По неофициална информация на " Дневник " следствието обаче е било спряно, като се е водело против незнаен причинител, макар че Василев е давал пояснения пред полицията, в които е признал осъщественото. Потърпевшите в тази ситуация са били четирима някогашни съученици на Василев и негова учителка, както и шестима души от София, само че те не са разпитвани. Защо тогава той не е бил притеглен към наказателна отговорност, не е ясно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР