МВР увеличават местата в страната, на които при необходимост тировете

...
МВР увеличават местата в страната, на които при необходимост тировете
Коментари Харесай

Спират тировете при Хасково, за да намалят опашката край Дунав мост

МВР усилват местата в страната, на които при нужда тировете ще изчакват да се възстановява придвижването на граничния пункт

Редица ограничения за справяне със обстановката, подбудена от километричните колони от камиони в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, бяха набелязани по време на днешната поредна среща сред способените институции, оповестиха от Областна администрация. Разговорите се организираха по самодейност на кмета Пенчо Милков, а в тях участваха регионалният шеф Анатоли Станев, заместник-министрите на районното развиване и благоустройството Николай Шушков, на вътрешните работи Венцислав Катинов и на превоза и известията Николай Найденов, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Венцислав Ангелов, както и представители на всички районни институции, имащи отношение по казуса. Според Станев са нужни спомагателни ограничения за понижаване на тапите по пътя сред Русе и Мартен. От Министерството на вътрешните работи усилват местата в страната, на които при нужда тировете ще изчакват да се възстановява придвижването на граничния пункт.

От през днешния ден мярката се ползва даже на територията на Хасково, а от през вчерашния ден във Велико Търново и Стара Загора, както е било и до момента. Заместник-министър Катинов увери, че трафикът се следи непрекъснато и координационен център, в който влизат представители и на трите министерства, се стреми да взема моментални решения.

Според заместник-минситър Шушков пунктът при Русе е един от най-натоварените в България, само че не е най-натовареният.

„ Проблемът тук е, че трафикът от този пункт минава през град Русе и основава основни проблеми “, разяснява заместник-министърът на районното развиване и благоустройството. Той съобщи още, че защото бул. „ България “ е част от републиканската пътна мрежа, може да се стартира незабавно планиране за възможното му разширение. Според него е вероятен и непълен ремонт на някои сериозни сектори от булеварда в най-кратки периоди. По време на визитата си в Русе Шушков разгласи, че през януари ще бъде оповестена публичната поръчка за ремонта и на самия Дунав мост. Очакванията са ремонтът на оборудването да стартира през лятото, като след приключвнето на ремонтните действия по него, прекосяването на колите ще бъде по-бързо и елементарно. Той ще осведоми и държавното управление за нуждата от спомагателни диалози със северната ни съседка, защото в избрани интервали от денонощието, в което Румъния не приема наши транспортни средства, се основават най-големите тапи. Заместник-министърът бе безапелационен, че най-ефективното решение е бързото приемане на двете ни страни в Шенген. Според него това ще даде опция за облекчение на граничния и митническия надзор, защото минимум кантарите за премерване на камионите, могат да бъдат отвън зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт. Шушков бе безапелационен още, че водещ приоритет за страната е построяването и на автомагистрала сред Русе и Маказа.

„ Русе е във фокусът на държавното ръководство. Никога градът не е останал без поддръжка. От началото на месец август се поставят задоволително старания, само че има цикличност на рецесиите “, сподели заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов. Той показа още, че тази година за първи път на междуведомствен съвет е била одобрена Национална тактика за създаване на буферни паркинги. „ Предстои да забележим по какъв начин ще се осъществят. До този миг не бях виждал стратегически документ в Република България във връзка с създаване на буферни паркинги. Инициативите ще бъдат подкрепени по подобаващия метод “, сподели още Найденов. Той бе безапелационен, че се работи в интернационален проект и въведените ограничения дават резултат.

От своя страна кметът Милков разяснява идното създаване на буферни паркинги в региона на Дунав мост. Той показа, че процедурата за този, който ще се строи с държавни средства, отпуснати на община Русе, е пусната. Колкото до този, който е с частна инвестиция, то първата вноска в Общината към този момент е импортирана и в най-скоро време би трябвало да се стартира строителство.

На срещата участваха още шефовете на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Регионална дирекция „ Гранична полиция “, Областно пътно ръководство, Регионална дирекция „ Автомобилна администрация “ надлежно ст. комисар Николай Ненков, комисар Димитър Чорбаджиев, инж. Стамен Савов, Венцислав Шахънов, както и Пламен Минков, който е заместник-директор на Териториална дирекция „ Митница – Русе “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР