МВР спря скандална обществена поръчка на предишния силов министър Валентин

...
МВР спря скандална обществена поръчка на предишния силов министър Валентин
Коментари Харесай

МВР спря скандалната поръчка за реинженеринг на дейността на ведомството

Министерство на вътрешните работи спря скандална социална поръчка на предходния силов министър Валентин Радев. Стойността е за над 1 милион лв.. Това научи News.bg.

Това е поръчката " Оптимизиране на вътрешноорганизационните процеси в Министерство на вътрешните работи (реинженеринг на процесите) ", която изостри вниманието в системата на силовото ведомство и на опозицията. Тя касае изцяло реорганизиране на структурите на ведомство и има четири съществени действия.

Първата е планиране на нова конструкция на Министерство на вътрешните работи за повишение на успеваемостта на ведомството. Втората е правене на Единната методология за реинженеринг на процесите в Министерство на вътрешните работи и Наръчник на нейното използване. Следващата е осъществяване на реинженеринг на процесите в Министерство на вътрешните работи, а последната - осъществяване на образования, основани на резултатите от осъществения реинженеринг.

Преди време някогашният собственик на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев аргументира поръчката с нуждата да се усъвършенства моделът на ръководство. Целта била възстановяване на общата съгласуваност и повишение на успеваемостта от ръководството и активността на Министерство на вътрешните работи.

Поръчката незабавно стресира опозицията, която изиска пояснение от тогавашния министър. В Народното събрание Валентин Радев изясни, че по този начин ще се подобрят работните процеси. Тогава той не изключи анализът да докара до смяна на системата на възнагражденията, въпреки че това нямало директна връзка, както изясни в отговор на въпрос на аления народен представител Красимир Янков.

Радев му изясни, че ведомството е получило рекомендации от Световната банка , свързани с ръководство на бюджета му и понижаване на разноските. Идеята на направения разбор е да се покаже има ли структури в полицията, които дублират функционалностите си, както и дали може да се направи разбъркване вътре в системата на министерството. Опозицията обаче скочи, че поръчката за реинженеринг означавала,че Министерство на вътрешните работи се отхвърля от осъществяването на някои свои функционалности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР