МВР ще впрегне всички средства, включително СРС-та, подслушване и следене,

...
МВР ще впрегне всички средства, включително СРС-та, подслушване и следене,
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Не бих арестувал Борисов

МВР ще впрегне всички средства, в това число СРС-та, подслушване и следене, против тези, които купуват избор на идните парламентарни избори. Това предизвести вътрешният министър в служебния кабинет Иван Демерджиев пред Нова тв.

Полицията към този момент натрупа забележителен опит, има ясно написани стъпки за осъществяване на изборите. Амбицията на новото управление е да установим лицата, които са уредници на този развой и да ги надигнем с годни доказателства пред закона, с цел да понесат отговорност. Това ще бъде същинската предварителна защита, изясни вътрешният министър.

Държавата ще вземе всички ограничения против техните много изобретателни практики да манипулират вота. Целта ни е освен да предотвратим купения избор, само че и да издирим уредниците, добави той.

Аз не бих арестувал Борисов в тази обстановка, отговори Демерджиев на въпрос дали е бил неточност карцерът на водача на ГЕРБ, осъществен от някогашния вътрешен министър Бойко Рашков.

Не очаквайте от мен да правя противозаконни арести, нямам концепция фикс да задържам никого. Министерство на вътрешните работи ще извършва прецизно функционалностите си и няма да организира други акции. Внимателно следим всички, за които има данни, че правят незаконосъобразни дейности или вземат участие в незаконни схеми, само че няма да пристъпим към дейности, в случай че нямаме доказателства, изясни министърът. И изясни, че в работата си постоянно се води от закона.

Нямам персонален спор с Гешев, имам кардинално противоречие с това, че той е подобаващ да управлява прокуратурата. Но институциите - Министерство на вътрешните работи и прокуратура, не би трябвало да водят война, тъй като това се отразява на жителите, безапелационен бе Демерджиев.

Ще работим с всеки прокурор, който желае и може да извършва функционалностите си законосъобразно, само че ще алармиране, в случай че прокуратурата ни пречи или блокира производства, по които сме събрали доста доказателства и чакаме да има привлечени към отговорност лица. Ще следим деликатно какво се случва с нашите производства, предизвести той.

Взаимодействието сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ще зависи от метода, по който прокурорите извършват функционалностите си, сподели министърът. В момента той събира данни и ще ги съобщи на правосъдния министър, който да ги ревизира и да образува дисциплинарни производства при безучастие.

Липса на политическа воля - по този начин Демерджиев дефинира това, че не са се случили измененията в КПКОНПИ. Не се получи заварка и единодушие сред обединенията в обединението. Очевидно тези планове, които се прокламират пред хората, не са били действителните на всички. Бил е блокиран този развой от някои от участниците, описа той.

Министърът е упълномощил инспекции в регионалните дирекции да се издирят рецидивистите на пътя и да се види какво отношение е взето на тях, да се сътвори предварителна защита. Ако карат без удостоверение на ръководство, това към този момент е незаконен състав и прокуратурата би трябвало да се задейства. За каране без брошура ще бъде формирано досъдебно произвеждане, изясни министърът. Първото наказване не води до отнемане от независимост, само че в случай че има рецидив, може и да докара до това.

Има лица с десетки формирани актове, с тях би трябвало да се работи превантивно и да се вземат и други ограничения, добави той.

Срастването на страната с всички тези структури в сивото и черното - прави се инспекция и задачата ни е да освободим Министерство на вътрешните работи от допустимо най-вече такива хора, изясни министърът. Там, където е открито нарушаване от полицейски чиновник, ще бъда праволинеен, закани се той. И прикани жителите да подават сигнали.

Не виждам да се следва политика, друга от уговорките на страната ни като член на Европейски Съюз и на НАТО. Всеки има разнообразни способи за осъществяване на политика и не може да се чака идентичен метод. Не бих взел участие в нищо, което е срещу моите правила, отговори Демерджиев на въпрос дали има преориентация на външната политика на страната към Русия.

Живеем в правова страна. Министерство на вътрешните работи не може да изсипе два рейса жандармерия на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и да поеме контрола без да има законово съображение за това, изясни министърът.

Има спор сред двете страни, а Министерство на вътрешните работи не може да бъде съдия, способен е съдът. Но Министерство на вътрешните работи бе длъжно да вкара ред, тъй като напрежението на пункта ескалира доста, стигна се до закани. Двете страни се пробваха да решат разногласието си на терен, имаше моменти, в които в едни и същи пространства се намираха чиновници на БАБХ и над 30 лица, оторизирани от частното сдружение. Това наложи да проверим допуските и да отстраним лица, които не трябваше да са на това място, описа Демерджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР