МВР съживява“ загинали на пътя, за да си върже статистиката

...
МВР съживява“ загинали на пътя, за да си върже статистиката
Коментари Харесай

Фрогнюз: МВР „съживява“ загинали на пътя, за да си „върже“ статистиката и да се похвали

МВР „ съживява “ починали на пътя, с цел да си върже статистиката и да се похвали пред обществото с по-малко произшествия на пътя. Това сигнализираха от Института за пътна сигурност. Не е загадка, че от няколко години вътрешното ведомство злоупотребява със статистиката, като трансформира цифрите в своя изгода. Целта е да регистрират по-добри резултати, написа Фрогнюз.

``
реклама

Ето какво обясниха от организацията: 

Информираме ви  за метода, по който Министерство на вътрешните работи понижава жертвите от ПТП. На първата фотография се вижда, че на 26.09.2018 година Министерство на вътрешните работи регистрира с 25 индивида по-малко починали по отношение на същия интервал на 2017 година. Според приложените фотоси излиза наяве, че жертвите са 15. Дотук откриваме разлика от 10 индивида. На втората фотография Министерство на вътрешните работи още по-засилено понижава жертвите, като регистрира спад с 44 индивида по-малко на 28.09.2018 година по отношение на същия интервал на 2017 година.  Излиза, че Министерство на вътрешните работи е съумяло  оперативно да  „ възкреси ” нови 28 лица единствено за два дни. И в двата случая е изключено да се твърди, че е техническа неточност, тъй като е ясно, че това е наклонност в работата на Министерство на вътрешните работи при отчитане на активност.



През последните дни новият министър на вътрешните работи неведнъж ни твърди, че жертвите от ПТП понижават. Това е колкото цинично, толкоз и неуместно. Настояваме Министърът на вътрешните работи да се извини на околните и роднините на починалите от ПТП, както и на всички жители на България. Настояваме Министерство на вътрешните работи да допусне извънсистемен надзор върху активността на пътна полиция.

По дейностите, а не по думите, на Министъра на вътрешните работи ще разбере дали се управлява във всичките си дейности от интереса на народа /както прочее се е заклел / или от нечий различен интерес.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР