МВР разпространи запис от реален опит за объркване, сплашване и

...
МВР разпространи запис от реален опит за объркване, сплашване и
Коментари Харесай

Объркване, сплашване, паника - как действат с жертвите си телефонните измамници

МВР популяризира запис от действителен опит за комплициране, заплашване и грабеж на следващата жена. Схемата е позната - нарушителят се показва за служител на реда, който сякаш желае да помогне на възможната жертва.

Госпожо, не ме прекъсвайте, нали, когато приказвам аз от Второ районно ръководство, не ме прекъсвайте. Искаме да ви разбираем за какво по този начин предизвестяваме да бъдете деликатни.
Измамникът е в ролята на служител на реда, който предизвестява дамата, че тя ще бъде идната цел на измамниците. А по-късно й споделя плашеща история за към този момент сякаш случило се закононарушение, в което друга жена е потърпевша, тъй като е отказала да даде пари на телефонните измамници.
Госпожата схванала, че това е телефонна машинация в последния миг и се усетила и им затворила телефона, само че това с нищо не й помогнало, тъй като не алармирала в полицията, с цел да може да ги заловиме. Тези измамници, когато разбрали, че има пари, влязоха при нея - 19 индивида с железни щанги, бухалки, орязаха й четирите пръста пръста на левия крайник и сега бере душа в интензивното поделение.
Така измамникът в ролята на сякаш служител на реда се пробва да внуши на дамата три неща: че тя е идната жертва, косвено заплашва, че даже да затвори телефона на измамниците, те ще я атакуван и че би трябвало наложително да се обади на полицията. Последното е правилно. Но с измама. Диктува й подправен номер, на който да звънне при положение на машинация.
02 8 112 Криминална полиция - Емил Николов Георгиев.
Нито името е на служител на реда, нито номерът е същински. От Столична дирекция на вътрешните работи напомнят, че единнният незабавен европейски номер е 112. Без никакви числа и кодове пред него.

Ако ви заплашват с физическо принуждение, От столичната полиция поучават да запазите успокоение. Да се обадите на телефон 112, да потърсите помощ от близки или съседи или да отидете в най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи.

Помнете, че във всички сюжети на телефонни измами, нарушителите разчитат на едно:
Вие сте идната жертва, госпожо!  71-годишна жена от Свиленград дала 14 000 лева на телефонни измамници 71-годишна жена от Свиленград дала 14 000 лева на телефонни измамници
Жителка на Свиленград на 71-годишна възраст е станала жертва на измамници, заяви ОД на МВР-Хасково. Жената посетила полицейското ръководство и декларирала...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР