МВР обяви, че започва спецакция в борбата с контрабандата по

...
МВР обяви, че започва спецакция в борбата с контрабандата по
Коментари Харесай

МВР ще търси корумпирани митничари с анкети по границите

МВР разгласи, че стартира спецакция в битката с контрабандата по граничните пунктове. В търсене на корумприрани митничачари, ще се вършат анкети на миналите гранична инспекция.

Специализираната полицейска интервенция се провеежда съвместном със чиновници на гранична полиция, организация „ Митници “, Национална агенция за приходите и ГДБОП.

За да се противодейства на прекосяването на недекларирани артикули, ще се прави ротацията на чиновниците, които работят в зони, които се смятат за рискови за корупция.

Смесените екипи ще управляват и реда за инспекциите на преминаващите през гранични пунктове хора и транспортни средства, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

За да се противодейства на корупционни практики, органите на реда и митниците, ще организират „ вторични беседи с миналите през митническа и гранична инспекция пасажери за определяне на възможни проблеми и произшествия, зародили при прекосяването им през страната “.

Операцията се осъществя по предписание на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, в съгласие с Министерството на финансите.

От Министерство на вътрешните работи прецизират, че задачата е " засилено противопоставяне на контрабандата и други закононарушения през държавната граница ".

Специализираната полицейска интервенция идва седмица, откакто при акция бяха арестувани шефа на Агенция " Митници " и заместника ѝ.

Те бяха упрекнати Банкова в присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, като на първа инстанция Съдът ги остави в ареста. Операцията в организация " Митници " беше извършена по сигнал на ДАНС.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР