МВР обжалва решението на прокурор от Софийската градска прокуратура, който

...
МВР обжалва решението на прокурор от Софийската градска прокуратура, който
Коментари Харесай

За прокуратурата е маловажно, че депутат от ГЕРБ е нарушил карантината си -

Министерство на вътрешните работи апелира решението на прокурор от Софийската градска прокуратура, който е отказал да образува досъдебно произвеждане против народен представител за нарушение на карантината. Според обвинителя действието не съставлява закононарушение заради. 

Става въпрос за депутата от ГЕРБ . През февруари Балачев наруши наложената му карантина и се е яви като юрист по каузи в Районния съд във Варна.

Първоначално не беше обявено, че депутатът е точно Балачев, само че ГЕРБ се разпозна в нарушаването и написаха: 

" Във връзка с появили се информации в медиите, че депутат от ГЕРБ е нарушил наложена му карантина, управлението на ПГ на ГЕРБ декларира, че не толерираме никакви форми на нарушение на закона. В случай, че се откри, че националният представител Бранимир Балачев е нарушил разпоредбите, той следва да понесе своята отговорност, съгласно закона ".

По случая беше формирана кореспонденция в ОДМВР-Варна. Веднага откакто стана факт Постановлението на СГП, Министерство на вътрешните работи съобщи желанието си да апелира.

Сега от вътрешното министерство показват, че са събрани задоволително доказателство за формиране на досъбедно произвеждане.

" Констатира се, че макар изброените безспорни обстоятелства за сбъднат от депутата състав на закононарушение по смисъла на Наказателен кодекс и то – дипломиран, прокуратурата отхвърля да образува досъдебно произвеждане, което насочва към извода за основан дисонанс в отношението на прокуратурата ", пишат от Министерство на вътрешните работи.

От вътрешното ведомство напомнят, че " такава отзивчивост не е проявена към останалите над 1200 жители ", наказани с влезнали в действие присъди за интервала 2020-2021 година, точно за нарушение на предписанието си за наложително домашно лекуване на COVID-19, като огромна част от присъдите са ефикасни .

Образуваните досъдебни производства за нарушение на карантината през 2021 година са 1418. " Фактите навеждат до извода, че СГП не ползва законите тъкмо и еднообразно по отношение на всички жители на България ", допълват от Министерството на вътрешните работи.

В позицията на Министерство на вътрешните работи се споделя още, че по този метод се толерират избрани правонарушители и се основават условия за неуважение на законите от обществото.

" Правният мир и публичното мнение изискват въздигане на справедливостта като главен принцип, а в съответния случай е подценен ", пишат от вътрешното ведомство в жалбата си. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР