МВР няма да жали средства и ресурс, за да се

...
МВР няма да жали средства и ресурс, за да се
Коментари Харесай

Новият МВР шеф ще надгражда Рашковия модел, но не би арестувал Борисов

Министерство на вътрешните работи няма да жали средства и запас, с цел да се опълчи на порочните практики на пазаруване и пласиране на гласове на идните при започване на октомври избори, като силовото ведомство ще надгради напъните на управлението отпред с Бойко Рашков в последната повече от една година в тази тенденция. Тази упоритост изрази пред Нователевизия новият вътрешен министър Иван Демерджиев.

" Полицията натрупа забележителен опит, има ясно написани стъпки за провеждането на избори. Амбицията на полицията е да надградим тези старания и да установим лицата, стоящи зад тези практики, които не са единствено пазаруване на гласове. Те се развиват във времето и се трансформират. Но нашата цел е да надигнем такива хора пред закона с годни доказателства и да понесат отговорност , защото това ще е същинската предварителна защита.

Министерство на вътрешните работи не може да спре да извършва функционалностите си, само че лимитираният запас значително пречи да се развиват функционалностите и по двете посоки - да предотвратим купения и манипулиран избор, само че и да издирим и накажем лицата, виновни за него ", сподели той.

Демерджиев акцентира, че в битката с порочните изборни практики силовото ведомство ще приложи доста повече запаси като СРС-та да вземем за пример. " Държавата ще вземе всички ограничения, с цел да противодейства на техните много изобретателни способи да манипулират изборния развой. "

Новият Министерство на вътрешните работи началник прикани и да се спре междуведомствената война сред полицията и прокуратурата . " Нямам персонален спор с Иван Гешев, дублирам го за Н-ти път. Имам кардинално противоречие, че господин Гешев е човек, несъответствуващ да управлява българската прокуратура и нищо не се е трансформирало в тази посока, като неведнъж съм излагал причините си ", засегна той.

" Институциите Министерство на вътрешните работи и прокуратура не могат да водят война между тях, защото резултатът от това се отразява на всеки български жител. Ние ще работим с институцията прокуратура и с всеки български прокурор, който желае и може да извършва функционалностите си законосъобразно . В същото време ще сигнализираме обществеността в случай че и когато прокуратурата или обособени прокурори, включително и основния прокурор, ни пречат да изпълняваме функционалностите си по запазване на публичния ред или блокират производства, по които сме направили обилни дейности и чакаме резултати ", добави той.
 Демерджиев по стъпките на Рашков бори престъпния избор
Демерджиев по стъпките на Рашков бори престъпния избор

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков съобщи публично " щафетата " на наследника си

А с какво министър Демерджиев ще бъде друг от министър Рашков? " Всеки е друг. Аз нормално работя извънредно пламенно, главното ми условие, на всички места, където съм работил, е да се съблюдава закона. Ще бъда праволинеен съм всяко нарушаване на закона от страна на чиновници, само че в това време виждам и противоположната наклонност - няма почит към полицейските чиновници, стига се до похищения върху тях. Така че работя и в двете направления - утвърждавана на престижа на полицията, само че безкомпромисно отношение към тези чиновници, които нарушават закона ", витиевато отговори новият министър.

" Не очаквайте от мен да правя противозаконни арести. Няма да правя противозаконни арести, нямам концепция фикс да задържам никого. Министерство на вътрешните работи няма да организира акции, които целят нещо друго, с изключение на осъществяване на функционалностите му. Внимателно следим всички, за които има данни, че вземат участие в някакви незаконни интервенции и правят престъпления, само че няма да престъпим към арести, без да сме събрали нужните доказателства, с цел да сме сигурни, че тези дейности са законосъобразни. Ако би трябвало малко да ви отговоря, аз в тази обстановка не бих арестувал Борисов ", много по-конкретно разяснява в следствие активността на Рашков, що се касае до, разгласен в следствие на първа правосъдна инстанция за.
 Иван Демерджиев се отхвърли да е зам.-министър на Рашков
Иван Демерджиев се отхвърли да е зам.-министър на Рашков

Друг пост, за който бе спряган Демерджиев, бе за началник на новата комисия КПКОНПИ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР