МВР купува 15 високоростни автомобила от различни марки. Те ще

...
МВР купува 15 високоростни автомобила от различни марки. Те ще
Коментари Харесай

МВР купува 15 високоростни автомобила

МВР купува 15 високоростни автомобила от разнообразни марки. Те ще бъдат без полицейска маркировка и с тях ще се реализира прикрит надзор на придвижването по пътищата.

Обществената поръчка към този момент е оповестена. Новите коли са част от тактиката на " Пътна полиция " за справяне с нападателните водачи.


Всеки ден над 2400 автомобила са засечени да се движат с превишена скорост по пътищата в страната. Кола, летяща по автомагистрала " Тракия " със забележителните 237 километра в час за в този момент е рекордната находка на камерите на пътна полиция. Все повече са и сигналите за водачи, които карат нападателно.
Звезделин Колев, шеф отдел " Пътна полиция " - ГДНП: Тормозят хората, в смисъл карат с доста висока скорост, настигат ги, стартират да ги притискат. И нашата концепция е със закупуване на немаркирани коли, които са задоволително мощни да бъдем настоящи на всички промени.
Предвижда се да бъдат купени 15 високоскоростни автомобила, които да не са индикирани и с тях да се работи под прикритие.
Звезделин Колев: Второ да са оборудвани с всички системи за снимане на скорост, да може да се направи фотография, да може да се направи видеоклип. Да може при снимане на несъмнено нарушаване, да се настигне лидера, да се включат на задното стъкло надписи " полиция " и " стоп ", стрелка и да се отбие лидера.
Колите ще бъдат оборудвани и с нужната техника за осъществяване на цялостна инспекция на лидера на автомобила и пасажерите в него, както и налагане на санкция незабавно. Ако водач, стане очевидец или жертва на нападателно придвижване на пътя ще може да подава сигнал и подобен автомобил ще бъде изпращан към мястото.
Звезделин Колев: При определяне на този вид " джигити ", хора, които се движат от лента в лента. С дейностите си са много рискови за себе си, за другите водачи, към този момент ние ще се включваме и ще взимаме отношение. С тези коли ще се засичат и нарушавания от страна на водачи, които не са български жители. Те ще бъдат спирани и глобявани на място. Така от " Пътна полиция " споделят, че ще покачат събираемостта на санкциите наложени на чужденци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР