МВР излезе с позиция относно заповедта за назначаването на Гергана

...
МВР излезе с позиция относно заповедта за назначаването на Гергана
Коментари Харесай

МВР показа заповедта за назначаването на съпругата на Нотариуса в ГДБОП

Министерство на вътрешните работи излезе с позиция по отношение на заповедта за назначението на Гергана Божанова, съпруга на Мартин Божанов Нотариуса, в ГДБОП.

" Във връзка с нестихващите опити за погрешни внушения и злепоставяне на Министерството на вътрешните работи във връзка с изказвания за съзнателно избягване на   отговора дали Мартин Божанов е бил нещатен помощник на Министерство на вътрешните работи, безапелационното мнение е дефинирано в Приложение № 1 т. II. 3 и  5 към член 25 от Закона за зашита на класифицираната информация.

Дали едно лице Е ИЛИ НЕ Е непринуден помощник на органите на Министерство на вътрешните работи съставлява ДЪРЖАВНА ТАЙНА по смисъла на Закона, разгласяването на която е наказуема по смисъла на чл.357, ал.1 от Наказателния кодекс. Същевременно не съществува правна опция за отбрана от наказателно гонене на разположение, приело непринудено съдействие с Министерство на вътрешните работи.

В отговор на постоянно изтъквания укор кой и по кое време е назначил брачната половинка на Божанов в структурите на Министерство на вътрешните работи прилагаме копие от заповедта за нейното назначение.

Вменяването на виновност на Министерството на вътрешните работи за безучастие във връзка с ефикасното противопоставяне на закононарушения, свързани с пазаруване на гласове по време на локалните избори, то безапелационният отговор се съдържа в оповестената в интернет-страницата на МВР статистика от извършените последни избори.

Недоумение буди и въпросът за какво шест месеца по-късно се извежда спекулативно умозаключение, с което се омаловажава трудът на хилядите чиновници, ангажирани в защитата на изборния развой и битката с така наречен платен избор. Нека напомним и обстоятелството, че тъкмо в този интервал „ неработещата “ система вкара новия миг – потребление на профилирано приложение Географска осведомителна система „ Изборни процеси “ – инструмент, основан да подкрепя Министерство на вътрешните работи при произвеждането на избори.

Обръщаме внимание и на обстоятелството, че провеждането на изборния развой и неговата организация по закон е предоставена на Централната изборна комисия. Правомощията на Министерство на вътрешните работи са строго регламентирани и се отнасят до защитата на изборния развой и недопускане на закононарушение срещу политическите права на жителите ", оповестяват на уеб страницата си от Министерство на вътрешните работи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР