МВР громи престъпността по българските села. Този път силите на

...
МВР громи престъпността по българските села. Този път силите на
Коментари Харесай

МВР громи престъпността на село. Хвана незаконни стоки и дърва

МВР громи престъпността по българските села. Този път силите на реда са работили на територията на видинско. В резултат на подхванатите бързи и безпощадни дейности, униформените са задържали противозаконни акцизни артикули и дървесина за огрев.
Ето и самата информация за дейностите на блюстителите на реда: 8 души са арестувани при профилирана полицейска акция във Видинско. Операцията се е провела на територията на селата Медовница и Гара Орешец.

Шест контролно-пропускателни пункта са били сложени на входно-изходните точки на двете села. В акцията са взели участие чиновници от районните ръководства в Белоградчик и Видин, секторите „ Противодействие на престъпната престъпност “, „ Противодействие на икономическата престъпност “ и Зонално жандармерийско ръководство – Монтана.

Служителите на реда са ревизирали 105 моторни транспортни средства и 171 лица. 15 от тях са от престъпния контингент. Съставени са 19 акта и 10 фиша.

В частен парцел в Гара Орешец служителите на реда разкрили 11,5 кубика дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им генезис. Дървесината е конфискувана по надлежния ред, а по случая е формирано досъдебно произвеждане по чл.235, ал.2 от Наказателния кодекс.

В хода на интервенцията са формирани и две предварителни инспекции - по член 234 от Наказателен кодекс (държане на акцизни артикули без български акцизен бандерол) и по чл.235 от Наказателен кодекс (съхранение на нелегално добита дървесина).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР