МВР е в пълна готовност да реагира при лоши атмосферни

...
МВР е в пълна готовност да реагира при лоши атмосферни
Коментари Харесай

МВР в готовност да реагира при лоши атмосферни условия

МВР е в цялостна подготвеност да реагира при неприятни атмосферни условия. Органите по злополучие и повреди към общините са реагирали по голям брой сигнали, свързани със запушени шахти, паднали дървета, наводнени изби.

Това стана ясно през днешния ден по време на конференция, дадена от Службата за отбрана на популацията към Министерство на вътрешните работи.

,,Добрата вест е, че няма починали и потърпевши и на никое място не е обявявано бедствено положение'', обявиха от министерството.

Според вътрешното ведомство предстоящата прогноза е, че динамичната конюнктура ще се остане същата, заради което ще бъдат изпратени рекомендации и превантивни ограничения до общинските началници за наблюдаване на сериозни места и речни корита, както и съставяне на доброволчески сформира.

,,Ще изпратим напътствие до структурите на пожарните служби и до тези на Българския червен кръст, като задачата е за оптимално къс период да се притечем на помощ'', разясниха още от Министерство на вътрешните работи.

От Службата за отбрана на популацията припомниха някои значими ограничения за жителите, които да съблюдават.

,,В никакъв случай не би трябвало да се изпада в суматоха. При по-обилни превалявания и наводнения е значимо да потърсим евакуация на по-високо място, като преди този момент би трябвало да сме изключили електрозахранването. ''

Други не по-малко значими ограничения са обезпечаването на чиста питейна вода и хранителни ресурси.

,Необходимо е да разполагаме с документи в себе си, както и с авансово направен проект за деяние и по опция да поддържаме непрекъсната връзка с нашите близки'', прецизираха на конференцията.

,,Към момента не ни чака нищо апокалиптично. Времето ще се резервира такова и през уикенда'', увериха чиновниците от Министерство на вътрешните работи и допълниха, че ще обърне внимание на всеки един обект, където има застрашени жители. В това число влизат публични здания, детски градини, държавни ведомства.

На конференцията беше обявено още, че са изпратени специфични писма до кметовете на Видин, Монтана, Враца и Ловеч, защото там има очакване за по-интензивни превалявания и рискови феномени.

,,Нямам статистика за броя запушени шахти, само че евентуално са стотици. Шахтите би трябвало да бъдат следени и отпушвани навреме. Нашите доброволни отряди са разполагаем и подготвени да подкрепят общините. Целият състав на службата ще бъде на разположение'', приключиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР