МВР действително е разследвало Мартин Божанов-Нотариуса. Има събрани доста материали

...
МВР действително е разследвало Мартин Божанов-Нотариуса. Има събрани доста материали
Коментари Харесай

МВР е изпратило всички сигнали за Нотариуса в прокуратурата


Министерство на вътрешните работи фактически е разследвало Мартин Божанов-Нотариуса. Има събрани много материали и всички материали са предадени на прокуратурата. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов по време на присъединяване си в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание. Той отговори на въпрос на парламентарната група на " Възраждане " за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Стоянов изясни, че е разпоредена инспекция, с цел да се види каква е обстановката, с цел да се видят какви сигнали има. Резултатите от инспекцията ще бъдат предоставени на анкетната комисия, която ще се занимава с групата към Нотариуса.

За приемането на България в Шенген по сухопътни граници и каква е обстановката на българо-турската граница, Калин Стоянов съобщи, че в последните 5-6 месеца обстановката на българо-турската граница е спокойна. Има понижение с 69% на опитите на мигрантите за прекосяване на българо-турската граница през януари 2024 година Има спад на броя на настанените незаконни мигранти в бежанските центрове, регистрира Калин Стоянов.

По отношение на статистиката на пътната сигурност и построяването на лабораториите за проучване, ускорение и увеличение броя на проучванията за опиати и алкохол, Стоянов разяснява, че предпочитана тематика на държавното управление е битката с злополуките. За 7-8 месеца държавното управление е направило няколко дребни на пръв взор, само че сигурно крачки в вярната посока - обръщат се отрицателните резултати в резултат на злополуките. Мярката за лишаване на коли от водачи, използвали алкохол и опиати работи прелестно, като отнетите МПС са към 200 след позволение на съда, а 1 500 автомобила са публично конфискувани и обезпечени още веднъж посредством позволение на съда, разяснява министърът.

По думите му системата за електронно връчване на фишовете също се покачва, работа и набира инерция, като събираемостта на санкциите се покачва. Закупени и са два автоматизираните апарата и системи за проучване съществуването на опиати в кръвта - те се намират в Министерство на вътрешните работи и ВМА. Работи се по закупуването още две такива апарата. Камерите на тол системите ще стартират да мерят и междинната скорост, с която се движат колите - това ще стане до няколко месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР