МВР дължи 480 лева заради ареста на Севдалина Арнаудова, който

...
МВР дължи 480 лева заради ареста на Севдалина Арнаудова, който
Коментари Харесай

МВР дължи 480 лева заради ареста на Севдалина Арнаудова, който бе обявен за незаконен

МВР дължи 480 лв. поради ареста на Севдалина Арнаудова, който бе разгласен за противозаконен. 

Това гласи решение на Административния съд - София-град от 28 октомври т. година С това магистратите удостоверяват решението на Софийския областен съд, че арестът на Арнаудова е противозаконен.

Решението е по тъжба от Главната дирекция „ Национална полиция “ против определението на Софийски областен съд. Министерство на вътрешните работи би трябвало да заплати избраната сума за разходи поп делото, съобщи бТВ.

В края на март някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и медийният консултант на партията Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа, а по-късно освободени без да им бъде повдигнато обвиняване. Те бяха отведени от полицията във връзка формирано произвеждане за изнудване, обвързвано с предприемача Васил Божков. И тримата апелираха пред съда полицейските заповеди, с които бяха арестувани. Тази на Борисов беше анулирана на две инстанции като противозаконна. Процесът за ареста на Горанов занапред ще се гледа от Административния съд. 

Разпореденото задържане за 24 часа „ не покрива стандарта за правда и за непроизволност, като основополагащи общи правила при ограничение на правото на независимост и сигурност “, се показва в решението на Административния съд.

От съда показват, че в заповедта за задържане липсват „ обективирани каквито и да било обстоятелства и условия, релевиращи съществуването на съответни справедливи данни “, че Арнаудова е направила дейности, които могат да се квалифицират като нарушаване. В решението се показва, че не излиза наяве въз основа на какви обстоятелства Министерство на вътрешните работи е направило своето обосновано съмнение за възможната съпричастност на Арнаудова в осъществяването на съответно закононарушение.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР