Музикантката Йоана Савова, момичето, което първо алармира за кончината на

...
Музикантката Йоана Савова, момичето, което първо алармира за кончината на
Коментари Харесай

Йоана Савова: Денди беше най-близкият ми човек

Музикантката Йоана Савова, момичето, което първо сигнализира за кончината на най-хубавия си другар Любомир Милчев-Денди, най-накрая си върна кучето му - Хининус.

Сладкото четириного дълго време бе в неопределеност след гибелта на притежателя си. Оказа се, че е взето от Кристофър Кейн, съквартирант и непосредствен другар на Денди. " Много дълго време искахме да ни го върне, защото животното е възрастно и ние сме неговото семейство, заслужава да е с нас ", показа приятелката на Денди, която в последна сметка получи Хининус.

" Много ми е мъчително за Денди. Той беше най-близкият ми човек. Три месеца минаха, откогато спря да бие сърцето на най-уникалния и благ човек за мен. Няма да го не помни ", показа Йоана и пусна във Facebook част от мислите на Денди в негова стихосбирка: " Има нещо сбръчкано в мислите на това, което съставлява болшинството. Буренясали и блатясали глави ".

Приживе Денди имаше единствено двама другари - Йоана и кучето Хининус. Четириногото постоянно присъстваше на светските събития на писателя публицист. На една от последните изложения на холандска дизайнерка кучето беше на рамото на притежателя си като кожена яка, а ден преди този момент на фотографска излобжа седнал съм напълно спокойно и единствено на хубав италиански диван и без притежателя си, предава " България през днешния ден ".

" В Арена ди Сердика " бяхме дружно с Хини на юбилея на проф. Богданов. Там той получи първите си усещания от университетските среди. Много е образован и се гордея с него. Винаги съм желал дребна порода животно, с цел да е допустимо да е непрестанно с мен и да си споделяме. То с животното повече може да си приказваш, в сравнение с с хората ", похвали Хининус преди кончината си Денди.

Три месеца след кончината на Любомир Милчев-Денди към момента няма обвинен за неговата гибел, въпреки че са разпитани стотици очевидци на последните дни на писателя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР