Музикалният свят бе потресен днес от новината за смъртта на

...
Музикалният свят бе потресен днес от новината за смъртта на
Коментари Харесай

Музикалният свят потъна в скръб! Почина световноизвестният диджей и "крал на електронната музика" Avicii

Музикалният свят бе покъртен през днешния ден от новината за гибелта на един от най-известните диджеи по света - Avicii. Негов управител заяви през днешния ден, че Avicii е умрял в Оман. Все още не е ясно какво е правил изпълнителят в Близкия Изток. Не са известни и детайлите към гибелта му.

Истинското име на Avicii е Тим Бърлинг. Роден е в Швеция.

" С голяма тъга ние оповестяваме за загубата на Тим Бърлинг, прочут също като Avicii, който е открит мъртъв в Маскат, Оман в петък следобяд локално време, 20 април, фамилията е опустошено и молим всички да уважат правото им на персонален живот в този сложен миг ", споделят близки на музиканта.
Avicii умира едвам на 28 години.

През 2016 година електронният реализатор и диджей ненадейно разгласи, че се отдръпва от дейна музикална активност. Новината тогава пристигна напълно ненадейно и провокира необятен отзив в електронните среди.

" Знам, че съм блажен да мога да пътувам по света и да представям музиката си, само че ми остава прекомерно малко време за персонален живот на действителния човек зад актьора ", написа в писмото си до почитателите тогава Avicii. Той добави, че е съумял да направи едно странствуване из Америка с другари и " то в действителност ми оказа помощ да осъзная, че би трябвало да направя смяната, за която се боря от известно време.

Един от най-известните и високоплатени диджеи в света изигра съществена роля за всеобщото разпространение на електронната денс музика в последните години с шлагери като Levels, Wake Me Up, Hey Brother, и Waiting For Love.



А ето това е в действителност последното музикално шоу на именитият диджей в Ибиса:



Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР