Музикалната суперзвезда Тейлър Суифт има нов почитател - такъв, който

...
Музикалната суперзвезда Тейлър Суифт има нов почитател - такъв, който
Коментари Харесай

Кръстиха нов вид стоножка на Тейлър Суифт

Музикалната суперзвезда Тейлър Суифт има нов обожател - подобен, който е висок под един сантиметър и има десетки крайници!

Учени от Техническия университет във Вирджиния са нарекли нов тип стоножка в чест на певицата, оповестява "Стъди Файндс ", представен от БГНЕС.

Групата учени са нарекли насекомото на нейно име, тъй като водещият създател на проучването е почитател на Тейлър Суифт.

"Нейната музика ми оказа помощ да мина през върховете и спадовете на висшето учебно заведение, тъй че кръщаването на нов тип многоножка на нейно име е моят метод да ѝ благодаря ", споделя доктор Дерек Хенен в известие за медиите.

Nannaria swiftae е многоножка, която е един от 16-те нови типа, открити в Апалачите в Съединени американски щати. За разлика от златните къдрици на Тейлър, многоножките са с лъскави карамелено-кафяви до черни тела с бели, червени или оранжеви петна и имат бели крайници. Тези безгръбначни са разложители, което значи, че разграждат листната маса и освобождават хранителни субстанции в заобикалящата ги среда. Този тип, който се среща в горите, е сложен за разкриване, защото постоянно се намира под почвата, оставайки изцяло прикрит.

Екипът е търсил и събирал нови екземпляри от многоножки в 17 щата в източната част на Съединени американски щати в продължение на няколко години. Те претърсват листопад, камъни и дънери, с цел да открият типовете и да секвенират тяхната ДНК, с цел да ги опишат.

Търсенето им не е било на вятъра. Те са събрали над 1800 екземпляра и разпознали 17 нови типа.

Дължината на стоножките варира сред 18 и 38 мм. Мъжките се разграничават анатомично от женските, защото имат дребни, усукани и сплескани нокти на предните си крайници.

Ще би трябвало да изчакаме и да забележим дали носителката на премията "Грами " ще реши да добави най-новия си почитател измежду насекомите в някоя от бъдещите си песни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР