Музеят за ретро автомобили Златен Рожен в петричкото село Капатово

...
Музеят за ретро автомобили Златен Рожен в петричкото село Капатово
Коментари Харесай

Наш бизнесмен държи колите на Бай Тошо, Пеле и Елвис

Музеят за ретро коли " Златен Рожен " в петричкото село Капатово е самодейност в региона на културното развиване, както за района, по този начин и за цяла България.

Локализиран в естествено богатата област до винарна " Златен Рожен ", стремежът на притежателя Теодор Осиковски е да служи като средство за феновете и притежателите на експонати да споделят любителството си към ретро колите. 
-->
Пред камерата на БЛИЦ TV амбициозният предприемач, който е притежател на интернационално приетата винарската маза " Златен Рожен "  и филантроп описа любопитни неща за неповторимите експонати, които са под крилото му, и за които дружно с екипа си поставят доста грижи.

Сред сбирката на семейство Маруся и Теодор Осиковски са и коли като тези, които са управлявали преди време Тодор Живков, Краля на футбола Пеле, Елвис Пресли и др. 

" Абсолютно всички коли в музея са в идеално техническо положение. Отговарят на всички условия за музеен експонат. Могат да бъдат запалени и употребени когато и да е.

Сред експонатите е фамозният модел на " Крайслер " модел " Уинзор ", който е бил обичан на американските гангстери. Експонатът е създаден през 1947 година и тогава е коствал 2100 щатски $. Мощността му от 114 конски сили му е давала опция да развие оптималната скорост от 129 км/ч.

Автомобил, който е бил на именития Пеле, също краси музея в село Капатово.

Непреходният " Кадилак ", който е бил обичан на рок легендата Елвис Пресли е с дължина от внушителните 7 метра и 50 сантиметра.

" Мерцедесът на Пеле за времето си е бил доста първокласен. Този при нас е в съвършено техническо положение, наподобява като нов. На доста малко километри е - единствено на към 25 хиляди км ", сподели притежателят.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР