Мусаката е любимо ястие на българина. Заливката е най-важният компонент

...
Мусаката е любимо ястие на българина. Заливката е най-важният компонент
Коментари Харесай

Тайните на пухкавата заливка за мусака

Мусаката е обичано ядене на българина. Заливката е най-важният съставен елемент в приготвянето на този специалитет. Но постоянно точно на нея обръщаме минимум внимание.
Ще ви разкрием тайната на пухкавата заливка, която трансформира мусаката в същинско прелъщение. Освен подбора на съставки има и други тънкости, с които би трябвало да сте осведомени. 
Ето какви артикули са ви нужни за приготвянето на пухкава заливка за мусака:
4 яйца
250 гр кисело мляко
 Традиционна и лесна българска мусака Традиционна и лесна българска мусака
Мусаката е едно от най-емблематичните български ястия, които подготвяме на драго сърце вкъщи за околните хора. Има доста разновидности...
1/2 чаена лъжичка сода
1 лъжица брашно
малко сол
Приготвяне на заливка за мусаката:
Първо разбийте яйца. Към киселото мляко прибавете содата и разбъркайте, до момента в който шупне. Прибавете тази сме към разрушените яйца и още веднъж разбийте. Накрая прибавете брашното и солта. Разбъркайте сместа до нейното хомогенизиране. 
 Рецепта на деня: Овчарска мусака Рецепта на деня: Овчарска мусака
Начин на подготвяне 1. Тиквичките, чушките и картофите се нарязват на кубчета авансово. 2. Каймата се запържва и към нея се доба...
Важно е употребяваните артикули да са на стайна температура. 
Голяма част от домакините употребяват единствено яйца и кисело мляко за подготвяне на заливката на мусаката. Но в тази ситуация тя не става толкоз пухкава. Съставката, която придава пухкавост на заливката, е сода бикарбонат. 
В някои предписания заливката се подготвя с прясно мляко. Но потреблението на кисело мляко е по-добрият вид, тъй като то придава компактност и това излиза наяве при разрязването на мусаката.
Важен миг е и прибавянето на заливката. Това не би трябвало да е директно преди слагането на мусаката във фурната.
Заливката се прибавя откакто картофите се запекат. Тогава мусаката се вади от фурната и се залива с приготвената примес, след което ястието се пече за още 15-20 минути. 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР