Мултифункционален електромобил ще се използва за почистване и поддръжка на

...
Мултифункционален електромобил ще се използва за почистване и поддръжка на
Коментари Харесай

Електромобил ще чисти и полива в Казанлък

Мултифункционален електрически автомобил ще се употребява за разчистване и поддръжка на зелените площи в Казанлък. Той е платен по план на общината, който беше утвърден за финансиране по схемата за поощряване на потреблението на електрически автомобили по Инвестиционната стратегия за климата на Националния поверителен екофонд. Фондът дава съвсем 22 хиляди лв., а съфинансирането от казанлъшката община е над 58 хиляди лв..
Автомобилът не употребява стандартно гориво, а е екипиран с литиево-йонна батерия от ново потомство, чийто потенциал е 14 киловатчаса. Единственият по рода си електрически автомобил в България от този вид може да измине 120 километра с едно зареждане, а батерията му не изисква поддръжка.
Електромобилът ще се употребява за дейностите на общинското дружество " Комунални действия и поддръжка на инфраструктурата ". Той има повдигаща платформа, фотоволтаична система за напояване с 500-литров контейнер и слънчев панел за зареждането ѝ. Мобилната поливна система може да се демонтира и автомобилът да се употребява и за други действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР