Мултидисциплинарен екип от клиниките по урология и хирургия извърши уникална

...
Мултидисциплинарен екип от клиниките по урология и хирургия извърши уникална
Коментари Харесай

Уникална животоспасяваща операция бе извършена в клиниката по урология на Сърце и мозък

Мултидисциплинарен екип от клиниките по урология и хирургия извърши неповторима животоспасяваща интервенция. Случаят е извънредно необичаен и евентуално единствен у нас, споделиха експертите.

Пациентът постъпва в клиниката по урология на " Сърце и Мозък " в хеморагичен потрес и животозастрашаващо кървене. Благодарение на съответната и навременна интервенция на лекарите от клиниката по анестезиология и реанимация пациентът е нормализиран и неотложно ориентиран за оперативно лекуване.

В операционната зала екипът открива, че повода за солидното кървене е напреднала туморна групировка в дребния таз, която визира огромен артериален съд (илиачната артерия). Лекарите съумяват да овладеят кървенето, което избавя живота на пациента.

Мултидисциплинарният екип включва доктор Тони Стателов – шеф на клиниката по урология, уролозите доктор Ангел Киров, доктор Александър Димитров и хирурзите доктор Венцислав Крушарски и доктор Зорница Русинова.



За пациента са положени всички нужни грижи, с цел да може той да премине сполучливо и през нелекия оздравителен интервал. Тази извънредно тежка интервенция, траяла повече от8 часа през нощта, е сполучлива с помощта на висококвалифицирания медицински личен състав и модерната инсталация в " Сърце и Мозък ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР