Мухаммад Дургаам е карал автомобила дрогиранПрокуратурата повдигна три обвинения за

...
Мухаммад Дургаам е карал автомобила дрогиранПрокуратурата повдигна три обвинения за
Коментари Харесай

Повдигнаха три обвинения на шофьора - трафикант след гонката в Бургас

Мухаммад Дургаам е карал автомобила дрогиран

Прокуратурата повдигна три обвинявания за три закононарушения на водача - трафикант Мухаммад Дургаам, който провокира злополуката в Бургас със 7 мароканци, заяви Зорница Щърбева, представител Районна прокуратура Бургас, съобщи.

Той е управлявал автомобила под влияние на опиати.

Той е сириец по рождение, бил с документ за идентичност от островната страна Сейнт Кидс, настанен е в лагера в Харманли и очаквал да получи документи за статут на емигрант.

„ С цел да набави за себе си имотна полза незаконно е подкрепил 7 чужденци, жители на Кралство Мароко без документи за идентичност да минават през територията на България в нарушаване на закона, като действието е осъществено посредством МПС. Наказанието, което се планува за това закононарушение е отнемане от независимост за период от 1 до 6 години, както и санкция от 5000 до 20 000 лв. “, изясни Щърбева.

Мухаммад е управлявал автомобила след приложимост на наркотични средства – опиати.

„ Наказанието, което се планува за това закононарушение е отнемане от независимост за период от 1 до 3 години, санкция от 500 до 1500 лв., както и отнемане от право да ръководи МПС “, сподели прокурорът.

„ Повдигнато е обвиняване и по тази причина, че на същата дата, мъжът незаконно е пречил на полицейските чиновници да извършат своите отговорности, като макар подадените светлинни и звукови сигнали той не се е съобразил с тях и не е спрял управлявания от него автомобил. Напротив ускорил е скоростта на придвижване и се е опитал да осуети осъществяването на инспекцията “, изясни още Щърбева.

Наказанието, което се планува за това закононарушение, е отнемане от независимост до 3 години и санкция от 500 до 2000 лв.. Ако бъде приет за отговорен по трите обвинявания, ще получи единствено най-голямото наказване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР