MTV отмени Европейските музикални награди в Париж заради войната в

...
MTV отмени Европейските музикални награди в Париж заради войната в
Коментари Харесай

MTV отмени Европейските музикални награди на фона на войната между Израел и Газа

MTV анулира Европейските музикални награди в Париж поради войната в Израел и Газа. 

Гала церемонията по връчването на Европейските музикални награди на MTV (EMA) 2023 беше анулирана. Това оповестиха уредниците в четвъртък, като обосноваха решението си със задълбочаващия се спор сред Израел и Газа.

Церемонията по награждаването, която трябваше да се организира на 5 ноември в Париж няма да се състои, а от MTV показаха и претекстовете си. 

" Като се има поради неустойчивостта на събитията по света, ние взехме решение да не продължаваме организацията по церемония церемонията на MTV, ЕMA 2023, като защитна мярка за хилядите чиновници, членове на екипа, актьори, почитатели и сътрудници, които пътуват от всички краища на света, с цел да вдъхнат живот на шоуто ", сподели представител на уредниците. 

" Европейските музикални награди на MTV са годишен празник на музиката от целия свят. Докато гледаме опустошителните събития в Израел и Газа, които не престават да се развиват, това не наподобява като удачно време за световно празнуване. С към този момент изгубени хиляди животи, това е време на печал. Очакваме с неспокойствие още веднъж да бъдем домакини на премиите MTV EMA през ноември 2024 година ", се споделя в изказването. 

Израел отговори на най-смъртоносната офанзива в своята 75-годишна история, като се даде обещание да унищожи Хамас, като сложи 2,3 милиона души в Газа под цялостна блокада и бомбардира анклава с удари, които убиха хиляди и оставиха повече от един милион палестинци без дом, разяснява Reuters. От друга страна, Европа се усеща директно ангажирана с терористични офанзиви, които са свързани със събитията в Газа.

Франция е в най-голяма степен на паника след убийството на 13 октомври на преподавател при хипотетично ислямистко нахлуване.

В сряда осем френски летища бяха изправени пред предизвестия за сигурност и няколко бяха евакуирани за инспекции, заяви авиационният орган DGAC, а дворецът Версай още веднъж беше затворен заради третата опасност за сигурността за пет дни.

Годишните Европейски музикални награди на MTV се организират всяка година в друг град. Миналогодишното събитие беше в Дюселдорф, Германия.

Тейлър Суифт беше тазгодишният любимец със седем номинации, в това число за най-хубава изпълнителка, най-хубава ария и най-хубав видеоклип за нейния шлагер " Anti-Hero ". За финален път Европейските музикални награди на MTV (EMA) се състояха в Париж през 1995 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР