MTG подписа споразумение за продажбата на своя дял от 95%

...
MTG подписа споразумение за продажбата на своя дял от 95%
Коментари Харесай

MTG подписа споразумение за продажбата на Нова Броудкастинг Груп

MTG подписа съглашение за продажбата на своя дял от 95% в Нова Броудкастинг Груп в България на PPF Group – чешко капиталово сдружение, благосъстоятелност на Петр Келнер. Сделката прави оценка 100% от бизнеса при стойност на сдружението в размер на 185 млн. евро и е част от продължаващата стратегическа промяна на MTG от обичаен народен изтънчен ТВ оператор в световна цифрова развлекателна група.

Нова Броудкастинг Груп (NBG) e най-голямата мултиплатформена медийна и софтуерна компания на българския пазар и се състои от 7 ТВ канала и 19 онлайн бизнеса. Продажбата на компанията ще докара до чист финансов доход, който ще бъде осчетоводен като позиция, оказваща въздействие върху съпоставимостта след приключването на договорката. Финансов съветник на MTG по договорката е Citigroup Global Markets. Тя би трябвало да бъде утвърдена от регулаторни органи, като се чака да бъде завършена през първата половина на 2018 година.

"Превърнахме Нова Броудкастинг Груп във водещата комерсиална медийна група в България с дял от дейната зрителска публика в размер на 33% и притежател на едни от водещите цифрови марки в страната. Под отличното управление на Дидие Щосел и неговия мениджърски екип Нова Броудкастинг Груп бързо се трансформира във водещата цифрова развлекателна компания на пазара. Бих желал да благодаря на всички, които помогнаха това да се случи. Инвестициите на MTG са съсредоточени върху нашия развлекателен бизнес в Скандинавския район, студиа и световни цифрови развлекателни действия. Ето за какво намерихме нов дом за българските ни чиновници с сътрудник, който ще влага в бъдещето на Нова Броудкастинг Груп. Пожелаваме на Дидие и целия му екип да продължат с триумфите си в бъдеще ", разяснява Йорген Мадсен Линдеман, президент и основен изпълнителен шеф на MTG.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР