(МРРБ) започна процедура за избор на представители на бизнеса и

...
(МРРБ) започна процедура за избор на представители на бизнеса и
Коментари Харесай

Бизнесът и НПО ще номинират участници в регионалните съвети за развитие

(МРРБ) стартира процедура за избор на представители на бизнеса и юридическите лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна активност, които да бъдат включени в състава на районните препоръки за развиване според последните промени в в шестте района за обмисляне от равнище 2 в страната. Това оповестиха от Министерство на регионалното развитие.
Двата бранша имат право да излъчат за съответната група по един главен член и до трима аварийни членове за присъединяване в състава на районния съвет за развиване за съответния район. В период до 15 работни дни от датата на издание на поканата може да се подават документално заявление и съответните документи за присъединяване в деловодството на Министерство на регионалното развитие, на вниманието на секретаря на районния съвет за развиване на съответния район за обмисляне от равнище 2.
От страна на бизнеса в процедурата могат да вземат участие представители на. Сред условията към тях са да са с регистрация на седалище в съответния район за обмисляне, да са основани минимум 2 години преди подаването на заявление в процедурата и да са настоящи все още на подаване на заявление за присъединяване в процедурата за избор. Всеки заинтригуван представител на посочените групи предприятия може да подаде единствено едно заявление.
 След първо четене: Промени в закона за районното развиване, Българска социалистическа партия с рецензии След първо четене: Промени в закона за районното развиване, Българска социалистическа партия с рецензии
Депутатите одобриха промени в Закона за районното развиване на първо четене. „ За “ измененията гласоподаваха 92 национални представит...
От страна на за общественополезна активност право да излъчат членове имат организации, работещи в областта на равенството сред мъжете и дамите, недискриминацията, равните благоприятни условия, общественото включване и консолидираното на маргинализираните групи, екологични организации и организации, работещи в областта на образованието, науката и културата и организации за районно развиване.
Те би трябвало да са регистрирани по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел минимум 2 години преди момента на подаване на заявление за присъединяване в процедурата, да са настоящи, като реализират задачите си не по-малко от 2 години все още на подаване на заявката за присъединяване в процедурата, както и документи, доказващи, че ЮЛНЦ прави общественополезна активност на територията на съответния район за обмисляне. Всяко заинтригувано юридическо лице с нестопанска цел може да подаде единствено едно заявление.
Избраните представители на бизнеса и на юридическите лица с нестопанска цел за общественополезна активност ще вземат участие в съвещанията на районния съвет за развиване с право на консултативен глас, в качеството им на наблюдаващи. Те ще имат право на глас в процеса на асортимент на планове, които ще се осъществят с европейско финансиране на територията на съответния район за обмисляне от равнище 2.
Регионалните структури в районите за обмисляне от равнище 2 ще имат разширени функционалности и пълномощия при осъществяването на стратегии, съфинансирани от Европейските структурни и капиталови фондове. Те ще имат експертен състав от три звена - звено за медиации, звено за обществени съвещания и звено за прелиминарен асортимент. Съветите ще се състоят от ръководител, заместник-председател и членове, а експертен състав ще подкрепя работата им. В състава на районния съвет за развиване с право на консултативен глас се включват и наблюдаващи. При осъществяване на функционалностите по подбора на планове в осъществяване на интегрираната териториална тактика за развиване на района за обмисляне от равнище 2, част от наблюдаващите ще получават право на глас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР