МРРБ предлага споразумение, според което дължимите от държавата средства към

...
МРРБ предлага споразумение, според което дължимите от държавата средства към
Коментари Харесай

МРРБ: Предлагаме да платим на пътните фирми в разумен срок

Министерство на регионалното развитие предлага съглашение, съгласно което дължимите от страната средства към да бъдат изплатени в рационален интервал напред – при договореност през бюджети 2022-ра и 2023-та. Това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков във връзка проведения от митинг пред постройката на министерството.

Той беше безапелационен, че е невероятно близо 1 милиард лв. да бъдат отделени в края на 2021 година, с цел да се платят всички отговорности към пътностроителния отрасъл, защото бюджетът за пътно поддържане и строителство е бил привършен още при започване на първия длъжностен кабинет. Граматиков подсети, че са осигурении 100 милиона лв. за зимно поддържане на пътищата за тази зима и в случай че през днешния ден се стигне до рационално решение, тези пари могат незабавно да тръгнат към хората, които са на митинга.
 Пътният отрасъл ще призове компаниите да не излизат на митинги Пътният отрасъл ще призове компаниите да не излизат на митинги
Paбoтнa гpyпa щe тpябвa дa нaмepи peшeниe зa нeизплaтeнитe пapи, ĸoитo Aгeнция „ Πътнa инфpacтpyĸтypa “ (AΠИ) дължи нa...

Заместник-министър Граматиков съобщи, че чака на днешните договаряния да се стигне до диалози за политики за метода, по който страната ще изплати дължимите средства. „ Разговори за политики могат да се водят само и единствено с тези, които ръководят големия капитал на тези компании. Ние сме поканили притежатели на компаниите, а не да взимаме решение под натиска на протестиращи “, безапелационен беше заместник-регионалният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР