Мрежата Cardano (ADA) наскоро отбеляза рязък ръст на общата си

...
Мрежата Cardano (ADA) наскоро отбеляза рязък ръст на общата си
Коментари Харесай

Cardano: Заключените активи в протокола достигнаха нов годишен връх

Мрежата Cardano (ADA) неотдавна означи внезапен растеж на общата си заключена стойност (TVL), като на 14 юли доближи нов връх от над $200 милиона. Това съответства с повишен приток на капитали, защото пазарната капитализация на актива наближи $2 милиарда.

В своя пик TVL на Cardano доближи $209 милиона, отбелязвайки най-високата точка за тази година. Към момента на писане на публикацията обаче цената леко се е намалила до $186 милиона.

Нарастването на TVL може да се отдаде на възходящата ангажираност на търговците с децентрализирани приложения (dApps), построени в мрежата Cardano.

Освен това скокът на TVL е тясно обвързван с повишаването на размера на търговията на децентрализираната борса (DEX) в Cardano. През цялата тази година Cardano е очевидец на поредно увеличение на размера на транзакциите, като през юни доближи връх от $274.81 милиона.

Първоначалните данни от юли демонстрират, че тази възходяща наклонност продължава, като към 15 юли записаният размер е $92.85 милиона.

Във връзка с внезапното повишаване на TVL пазарната капитализация на ADA на Cardano също означи забележителен растеж, като на 14 юли доближи съвсем $13 милиарда.

Между 13 и 14 юли ADA получи забележителен приток от $2.1 милиарда, вследствие на което пазарната ѝ капитализация набъбна от $10.11 милиарда до $12.8 милиарда. След това обаче последва промяна, вследствие на която все още на писане на публикацията пазарната капитализация е на равнище от $11.3 милиарда.

Увеличението на пазарната капитализация подхожда на видимо повишаване на цената на ADA през същия интервал. През миналата седмица ADA доближи върхова стойност от $0.37, което съставлява растеж от над 16 %. През последните 24 часа обаче цената леко се намали до $0.32, отразявайки спад от 3 %, само че през последните 7 дни цената на актива се е повишила с към 12.5%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР