Мразите кланиците? Тогава Свинският плаж е за вас. На този

...
Мразите кланиците? Тогава Свинският плаж е за вас. На този
Коментари Харесай

На Свинския остров прасетата бродят на свобода

Мразите кланиците? Тогава Свинският плаж е за вас. На този бахамов остров, прасетата бродят свободно. Тропическият парадайс е дом на към 20 свине, само че може да откриете също котки, кокошки и кози.

Както с множеството инвазивни типове в Карибските острови, европейските откриватели стоят и зад този завоевател. Когато са правели своите трансатлантически пътувания, тези европейци са оставяли добитък на разнообразни острови, с цел да са леки корабите им, а по-късно са се прибирали и са си устройвали барбекю.

Всъщност оттова идва терминът „ буканиер “. Французите наричали дървената скара, на която ловците готвели свинското „ букан “.

Но даже тези буканиери да не се завръщали, прасетата оцелявали с помощта на храна, изхвърляна от преминаващи кораби.

От друга страна, друга доктрина споделя, че виновни са не откривателите, а бизнесмени, които са решили да внесат прасетата, с цел да привлекат туристи. Поддръжниците на тази доктрина показват типа на прасетата, при които липсват бивни и прави опашки – т.е. не са диви свине – което значи, че това са домашни свине и са били такива още през цялото време.

Въпреки всичко, през днешния ден туристите хранят прасетата, а те от своя страна притеглят още туристи, тъй че е евентуално локалните преднамерено да усилват популацията на животните.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР