Мръсни ръце – нещо, което ни съпътства ежедневно. Причината е,

...
Мръсни ръце – нещо, което ни съпътства ежедневно. Причината е,
Коментари Харесай

Какви инфекции могат да бъдат уловени чрез мръсни ръце

Мръсни ръце – нещо, което ни съпътства всекидневно. Причината е, че използваме ръцете си непрекъснато и това ги слага в условия, наситени с микроби и бактерии. Затова и е значимо да ги мием постоянно, когато ги усетим мръсни, тъй като другояче всички тези микроби и бактерии попадат в организма ни и оттова – заплашват здравето ни.

Още от най-ранна детска възраст ни учат, че би трябвало постоянно да си мием ръцете, пишат т zdrave.to. Това е наложително преди хранене, след потребление на тоалетната, когато се приберем у дома. Не инцидентно специалистите поучават да си мием добре ръцете и да използваме подобаващ сапун. Но каква е повода да сме толкоз бдителни за персоналната си хигиена. Знаем, че мръсните ръце могат да причинят голям брой болести. Рядко обаче си задаваме въпроса какви в действителност са те. Какви инфекции може да си докараме от мръсни ръце?

Глисти
Хелминтиазата. Може да се болестите при глезене на котка или куче, които имат глисти. Ето за какво е извънредно значимо да миете ръцете си след разходка с животното и след всевъзможен контакт с него. Децата са най-податливи на инфекции, само че възрастните също могат да се заразят с хелминтиаза. Яйцата на червеите влизат в тялото посредством мръсни ръце. В началото болестта не се демонстрира по никакъв метод, само че по-късно червеите се развъждат и тогава се появяват най-разнообразни признаци: нараснала отмалялост, гадене, главоболие, запек или назад, диария. Не е елементарно да премахнете хелминти (паразитните червеи) от тялото, лекуването лишава време. Ето за какво е толкоз значимо постоянно да миете ръцете си и постоянно да третирате животни против паразити.

Конюктивит
Достатъчно е да разтриете очите си с мръсни ръце, с цел да се болестите. Заразеният човек получава сърбеж, нетърпимост към светлина, неприятна болежка в окото, както и зачервяване и сълзене.

Чревни инфекции
Такива инфекции включват доста неприятни болести – коремен тиф, ротавирусна зараза, дизентерия и доста други. Човек, инфектиран с тези болести, получава тежка диария, гадене. Някои от тези болести могат да доведат до дехидратация, която сама по себе си е смъртоносна. Това още един път потвърждава, че честото миене на ръце единствено по себе си служи като отлична отбрана против голям брой болести, които са по-лесни за попречване, в сравнение с за лекуване. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР