Мръсен въздух трови пловдивчани в празничния Стефановден, показват станциите на

...
Мръсен въздух трови пловдивчани в празничния Стефановден, показват станциите на
Коментари Харесай

Дишаме мръсен въздух в Пловдив, ето в кои квартали е най-кри...

Мръсен въздух трови пловдивчани в празничния Стефановден, демонстрират станциите на уеб страницата airbg.info. Фините прахови частици в огромна част от града са над 50 мкг/куб.м, което е и нормата за качество на атмосферата. В най-замърсените региони те доближават до 114 мкг/куб.м. Такава е обстановката в региона на Захарна фабрика, Скобелева майка и квартал „ Възраждане “.

Замърсяване е записано и Хаджи Хасан махала (79 мкг/куб.м), в Гладно поле и в квартал Съдийски (74 мкг/куб.м), квартал Беломорски (65 мкг/куб.м).

Все още замърсяване на въздуха не е регистрирано в Харман махала, Мараша, Гарнизонна фурна, квартал „ Христо Смирненски “, на Гроздовия пазар и в Столипиново.

Основният замърсител на въздуха през зимата остава отоплението на твърдо гориво.

Припомняме, че Общината е подела акция за замяна на печките с твърдо гориво с климатици за да понижи фините прахови частици. Преди месец пък от локалната администрация започва още една акция, която бори мръсния въздух. Тя е за озеленяване на града. Разширяването на зелената система в Пловдив започва с градинките в болничните заведения и ще продължи с пространствата в учебните заведения, детските градини, яслите и публичните здания.

Във видеото може да научите повече за озеленителната акция, която възнамерява локалната администрация.

Припомняме, че тази заран в София също имаше проблем с мръсния въздух. Станциите там регистрираха цели 5,9 пъти превишение на нормите за качество на въздуха.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР