Мраморният тиган, няма нищо общо с чистия мрамор. Това е

...
Мраморният тиган, няма нищо общо с чистия мрамор. Това е
Коментари Харесай

За и против тиганите с мраморно покритие

Мраморният тиган, няма нищо общо с чистия мрамор. Това е просто маркетингов ход и красиво име, доста прелъстителен за нестабилната му основа. Всъщност това е стандартен тефлонов тиган, единствено с импрегнации на каменни частици, които вършат покритието по-трайно и по-малко склонно към драскотини.

Тиган за пържене с мраморно покритие е по-добър от другото незалепващо покритие – тефлон. Но тук не става въпрос, че е по-екологичен, а изгодата е в нормалната деловитост и изгода. Те служат относително по-дълго време. Ако тефлонът живее най-много една година с положителни грижи, то мраморният – съвсем два пъти повече.

Но всичко зависи и от производителя - колкото е по-добър продуктът, толкоз по-дълго служи, плюс вярната грижа за него. Ако се грижите вярно за такива тигани и следвате всички рекомендации, то той ще ви служи към две години. Не очаквате, че този тип тигани ще ви служат постоянно.

Как да се грижите за мраморните тигани?

Те се държат и мият елементарно в ръце, само че в процеса на потребление би трябвало да внимавате от самото начало и да не нарушавате разпоредбите за работа с тях. Ето какви са разпоредбите:

- Тиганите за пържене с мраморно покритие не би трябвало да бъдат остъргвани с метал;

- Внимавайте да не чукнете тиганите по ръба, тъй като върху покритието се появяват микро пукнатини;

- Също по този начин не трябва да ги накисвате дълго във вода – това редуцира живота им;

- В никакъв случай не би трябвало да ги търкате с железна четка;

- Мраморните тигани се опасяват и от температурните разлики. Ако тиганът е бил в хладилника, не го поставяйте незабавно върху огъня и не трябва в нагорещен тиган да излеете студена вода;

- Но най-важното е, че не трябва да прегрявате мраморния тиган, по този начин се отделят нездравословни изпарения;

Като цяло тези съдове за готвене са доста нежни въпреки и малко по-силни от елементарния тефлон без каменни трохи. Отзивите за тиганите с мраморно покритие са позитивни и хвалебствени, множеството хора са удовлетворени от покупката си. Плюсовете са налични цени, моден дизайн, леки на тегло, не залепват продуктите по време на пържене и елементарно се мият.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР