Мрачно настроение тегне над украинските войници почти две години след

...
Мрачно настроение тегне над украинските войници почти две години след
Коментари Харесай

Associated Press: Мрачно настроение тегне над украинските войници, всички са уморени от войната

Мрачно въодушевление тегне над украинските бойци съвсем две години откакто Русия нахлу в страната им. Но макар разочарованието от неуспеха на лятната контраатака и неуверената финансова поддръжка от страна на съдружниците на Киев, те остават " неистово решени да завоюват “ войната, отбелязва Associated Press.

" Ако не ни остане един патрон, ще ги убиваме с лопати “, твърди поискалият да бъде показан само с името Сергий - пълководец на 59-та бригада, ситуирана в източния град Авдеевка. " Със сигурност всички са изтощени от войната, физически и душевен. Но представете си, в случай че спрем – какво ще стане по-късно “.

С наближаването на зимата обаче бойците се тормозят, че Русия е по-добре оборудвана за борба и са разочаровани от това, че още веднъж са в позиция на защита в една изтощителна война. Някои се съмняват в преценката на своите водачи.

Недоволството измежду украинските бойци - в миналото извънредно рядко и изразявано единствено уединено - в този момент е по-често срещано и намерено.

В Херсон, където Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) провеждат офанзиви против добре оборудваните съветски войски от другата страна на река Днепър, бойците се питат за какво тези сложни интервенции не са почнали преди месеци, когато времето е било надалеч по-топло време.

" Не разбирам “, сподели пълководец на отдела за битка с дроновете на 11-та Национална гвардейска бригада, прочут на бойното поле като Боксьора. " Сега е по-трудно и по-студено. “

" Това не е единствено мое чувство, мнозина го споделят “, акцентира Боксьора – също разговарял с публицисти на медията при изискване, че бъде употребена единствено позивната му.

Русия, която през 2014 година анексира Кримския полуостров, в този момент управлява към една пета от Украйна. След 22-месечна война двете страни всъщност са в невъзможност по дължината на 1000-километрова фронтова линия.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР