Мозъкът често забравя информация, която смята за маловажна. Дори тя

...
Мозъкът често забравя информация, която смята за маловажна. Дори тя
Коментари Харесай

4 трика, с които ще подобрите паметта си

Мозъкът постоянно не помни информация, която счита за маловажна. Дори тя да не е такава. Ето за какво, в случай че постоянно ви се случва да забравяте неща, вашият мозък има потребност от поддръжката ви, с цел да действа обикновено и във ваша изгода.

Ако имате податливост да забравяте имена, да не помните къде сте оставили нещо или пък постоянно се връщате, с цел да ревизирате дали сте заключили вратата на излизане, значи паметта ви има потребност от трениране. Паметта може да бъде усъвършенствана с целенасочени извършения и практики, а най-хубавото е, че не лишава доста време. Вижте 4 трика, с които ще подпомогнете своята памет:
Забавете мислите си
Забравянето на имена не значи безусловно, че имате неприятна памет, а може просто да значи, че не сте положили задоволително старания да ги запомните. В миг, когато се запознавате с някого, да вземем за пример, пробвайте се да забавите мислите си и да отделите няколко секунди, които да насочите само към новата информация, която идва към вас, а точно името на индивида. Може да си визиите също по този начин, че изписвате името на лист, по този метод ще дадете сигнал на мозъка си, че тази информация е значима.

Използвайте този способ за запаметяване на всяка значима информация – когато някой ви споделя къде и по кое време ще се срещнете, когато някой ви изяснява по какъв начин да извършите нещо, което не знаете или пък когато ви упътват до непознато място.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР