Моята работа е да осигуря условия на МВР, ГДБОП, ДАНС,

...
Моята работа е да осигуря условия на МВР, ГДБОП, ДАНС,
Коментари Харесай

Борисов иска обвинителни актове след акцията за водната криза в Перник

Моята работа е да осигуря условия на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП, ДАНС, дружно с прокурорите да организират такива акции. Оттук нататък ще приказват прокурорите. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов за провеждащата се спецакция поради водната рецесия в Перник.

Той регистрира, че службите са работили интензивно. "Ще приказвам с съдружните сътрудници. Тези, които са директно назначени от ГЕРБ, не ги разясня. Нека има обвинителни актове ", добави Борисов.

Спецпрокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи организират спецакция на територията на Перник и в постройката на Министерството на околната среда и водите. По неофициална информация са арестувани двама души - някогашният регионален шеф на Перник Ирена Соколова, която е и началник на женската организация на ГЕРБ, както и отстраненият от служба началник на ВиК-Перник Иван Витанов.

"Дали си от ГЕРБ или от Българска социалистическа партия не би трябвало да значи нищо. Има свършена и несвършена работа. Ние имаме 800-900 хиляди представители на ГЕРБ. Има тематики, които са съдружни. Нека сътрудниците завършат мероприятията, които се водят. Ние сме правова страна. Всеки е почтен до доказване на противното ", разяснява още Бойко Борисов.

Вътрешният министър Младен Маринов посочи, че Специализираната прокуратура организира процесуално-следствени дейности.

По-рано основният прокурор Иван Гешев заяви, че на територията и на Перник, и на София се водят досъдебни производства за водната рецесия. Подробна информация би трябвало да даде спецпрокуратурата. До петък ще бъдат разпитани над 30 лица. Гешев разясни, че е разпоредил акцията в екоминистерството, с цел да бъде осъществена инспекция за разрешителни режими за импорт на боклук от Италия.

"Разследването за водната рецесия в Перник е за това, че не са подхванати нужните дейности за попречване на нещастието с водата. Ние се занимаваме с аспекта на този проблем касаещ евентуална наказателна отговорност, ние нямаме отношение към моралната, политическата или административна отговорност ", обясни основният прокурор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР