“Моята музика. Моят свят. Самият аз е мотото на концерта

...
“Моята музика. Моят свят. Самият аз е мотото на концерта
Коментари Харесай

Пианистът Евгени Генчев с концерт “Моята музика. Моят свят. Самият аз” в Пловдив

“Моята музика. Моят свят. Самият аз ” е мотото на концерта с който Евгени Генчев ще показа обичаната си музика в родния Пловдив на 3 юни от  20 ч. на Античния спектакъл.
Прочетете още
В съботната вечер, момчето което потегли от града на тепетата и завладя високи артистични върхове, ще направи не просто концерт, а същинско клавирно шоу с негови аранжименти на композиции от Албинони до Queen и Nirvana! Евгени е подбрал творби, които са близки до сърцето му и които са оставили дълготраен отпечатък във времето и музикалната история.В тази прочувствена вечер към него на сцената ще се причислят и музикални посетители, които ще бъдат специфична изненада.

Не по-малко вълнуващо е и мястото на концерта. За Евгени, както и за всеки пловдивчанин, Античен спектакъл е събирателно от история, наследството  и просвета! Тук е и първият концерт, на който Евгени участва като дете, а в този момент Античен спектакъл ще приюти и неговия музикален театър.

Евгени Генчев споделя: “Много се вълнувам да показва моето соло шоу за пръв път в родината. Като типичен пианист, аз съм концертирал от Австралия и Азия до Щатите. Но за класическите музиканти съм човек, който се е включил към ‘тъмната страна’. За мен музиката е универсална. Нямам предпочитание да се лимитирам от род. Водя се от това, което ме допира. Пианото е инструмент, на който можеш да изсвириш всяка мелодия, която е близка до сърцето и съумява да те развълнува. Винаги съм целил да предам това чувство на публиката и нямам самообладание да споделя това особено прекарване с вас ”.

От това признание излиза наяве, че ни чака не просто типичен клавирен концерт, а същинско шоу, което ще ни предложи буря от музикални стилове –класика, поп и рок музика.

Евгени Генчев е музикант, композитор, възпитател, артист и публицист, ученик на влиятелната Кралска музикална академия в Лондон. Споделя, че се усеща еднообразно добре когато свири за няколко милиона фенове пред Бранденбургската врата за посрещането на 2017 година и когато продуцира музика в студиото си или застава пред филмовата камера. След суперуспешните му концерти в Европа, Северна Америка, Азия и Австралия, международните музикални критици го нарекоха “лъвът на клавишите “. Споделял е една сцена със сър Том Джоунс, Лейди Гага и доста други. Изнася суперуспешни турнета с  Лука Шулич от 2Cellos. Евгени има голям брой телевизионни участия в канали като RTL, ARD, ZDF, BBC, DeutscheWelle, Pro7, както и паметно наличие в телевизионното шоу HeidiKlum’sNextTopModel. Българската аудитория го познава от последното издание на телевизионния формат „ Ергенът “.

Концертът на Евгени Генчев “Моята музика. Моят свят. Самият аз. ” е с начален час 20 ч. Събитието се реализира с поддръжката на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Освен постоянните билети, в продажба ще бъдат пуснати и малко количество VIP билети, които включват наличие на звуковите проби и персонална среща с Евгени Генчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР