Моята амбиция за следващата учебна година от 15 септември да

...
Моята амбиция за следващата учебна година от 15 септември да
Коментари Харесай

Каракачанов: Надявам се догодина да въведем доброволната военна служба

Моята упоритост за идната образователна година от 15 септември да има военно образование в учебните заведения в 10 и 11 клас, като се надявам, че по това време ще можем да въведем и в деяние и Закона за доброволната военна работа, съобщи в Русе вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. Той бе на посещаване в града за среща с регионалния шеф Галин Григоров, където показа и пилотния план на МО за патриотично образование посредством изкуство, съобщи кореспондентът на БГНЕС от дунавския град.

Каракачанов напомни, че Законът за доброволната военна работа е записан в програмата за ръководство сред Обединените патриоти и ГЕРБ. Той ще касае тези младежи и девойки, които са навършили 18-годишна възраст и имат предпочитание непринудено да служат. В момента се работи по текстовете на законопроекта, като следва да се посочи интервалът на работа – 6 или 9 месеца.

„ Има доста хора, които желаят, или родители, които желаят да пратят децата си, пък има и младежи, които желаят да служат непринудено, с цел да получат някакви познания и умения. Не да стават професионални бойци като специалност, само че да служат известно време, с цел да се научат на някои неща. И това би следвало да бъде уредено със закон, защото, в случай че в този момент някой младеж желае да служи половин година, една година, той не може, тъй като би трябвало да подпиши контракт най-малко за три години като кадрови боец. Това би решило няколко въпроса - първо военната подготовка на младото потомство, и второ стратегия с недокомплекта във въоръжените сили, което е 5500 индивида “, съобщи Каракачанов.

За задачата ще се употребява материалната база, където служат кадровите бойци, а там, където е унищожена, ще се възвърне. Военният министър акцентира, че за разлика от едно време, когато бойците са пращани да служат на другия завършек на България, в този момент те ще бъдат покрай родните си места.

Министърът разяснява и пилотния план на военното министерство„ Чрез изкуство към национализъм “, с който се построява младежка сцена към Военния клуб в Русе. Тя ще се реализира от театър-школа „ Артистисимо “ с ръководители проф. доктор Александър Илиев и Иглика Пеева, които ще слагат български заглавия със модерна и историческа устременост. „ Патриотичното образование е една самодейност, която заслужава внимание. В края на краищата през всички форми на обучение и на просвета би трябвало да се възпитава национализъм, а не всякакви измислени полезности за третия пол и всевъзможни други измислици. Така че формата на един юношески спектакъл може да способства да разсъни интереса на младата публика към сходни тематики “, сподели Каракачанов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР