Моят подход и ангажиментът, който съм поела, е да запазим

...
Моят подход и ангажиментът, който съм поела, е да запазим
Коментари Харесай

Фандъкова: Необходим е подробен устройствен план за Борисовата градина, за да не се строят хотели

" Моят метод и задължението, който съм поела, е да запазим историческите полезности на нашия град. Между 1997 година и 2005 година елементи от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски сдружения. В активността на тези сдружения се загатва хотелиерство и строителство. Опитвано е доста пъти в Борисова градина да се строят хотели, за това искаме подробен организационен проект, с цел да избегнем сходно строителство ". Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „ Тази събота и неделя “ по бТВ. 

„ Грижата и вложенията, които вършим през всичките тези години в паркове и градини, демонстрират ясно моето връзки и политиките ни към тях – възобновяване и строителство на нови паркове. Това всички го виждат. Само преди няколко години никой не искаше да върви на зелените площи, тъй като те не се косяха. Днес парковете са цялостни с хора и деца. В събота и неделя съвсем няма място в тях “, изясни столичният кмет. „ Ние продължаваме с тази грижа. Реконструкцията и строителството вървят. Започнахме с „ Южен парк “, „ Гео Милев “, „ Докторската градина “, по-късно преминахме към огромните паркове, в това число Борисовата градина “, добави тя.

„ Получихме за ръководство Борисовата градина от страната. Започнахме да влагаме в нея – осветяване, видеонаблюдение, алеи. Неотдавна беше възобновен и Розариума “, поясно тя. „ Тази грижа значи и да запазим това, което е останало от парковете и градините в нашия град. Именно по тази причина ние поискахме да бъде направен обстоен организационен проект за да запазим територията и да не се позволява ново строителство “, посочи Фандъкова. Тя напомни, че сегашният проект е изготвен от арх. Ковачев и неговия екип.

Попитана за какво е върнала още веднъж за преразглеждане и ново публично разискване устройственият проект, тя
отговори: „ В него те имат някой визии или по-скоро възобновяване на Климатичното учебно заведение, което го няма сега. Според мен това не е необходимо. Според мен тази територия би трябвало да остане територия за парка. Те желаеха пренасяне на игрищата на Спортна София и конната база. За мен това не е належащо “.

" Не е елементарно да създадем частната благосъстоятелност общинска. Това е борба. Ние ще я водим. За 4 обекта се работи да се възвърнат на общината и да не се отдават още веднъж чартърен. Вярвам и ще работя за това, да си върнем тези пространства ", сподели още тя.

" Това е план, който беше показан и се разисква обществено. Всички можем да вършим своите предложения, които ще се гласоподават от общинските съветници ", добави Фандъкова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР