Моят дом - моята крепост не винаги е вярна сентенция.

...
Моят дом - моята крепост не винаги е вярна сентенция.
Коментари Харесай

Акарите, прахта, чистенето, прането на бельото и алергиите у дома

" Моят дом - моята цитадела " не постоянно е вярна поговорка. Защото мъчно може да спрем акарите от това да живеят в него. Има 47 типа акари, а най-популярният от тях- Dermatophagoides pteronyssinus, се крие в местата, които постоянно употребяваме - спалното долни дрехи, меката мебел, килимите. Ето по какъв начин да понижим съществуването им в дома ни.

Спалното долни дрехи се пере всяка седмица

Прекарваме в леглото си приблизително по 7 часа на нощ, което прави съвсем 50 часа на седмица - време, в което се потим и отделяме микроскопични частици от кожата си в чаршафите. От тях живеят и се хранята акарите - метод да ги унищожаваме е с постоянно пране на спалното долни дрехи на висока температура.

Често разчистване на килимите

Килимите и всевъзможни текстилни материи по пода имат потребност от постоянно разчистване с прахосмукачка, най-добре с HEPA филтър, който не разрешава на прахта да се връща в стаята.

Бърсане на прахуляк

Тази досадна активност е доста нужна, изключително за хората, които страдат от алергичен ринит. Най-добре да го вършим с леко влажна забрадка или специфичните влажни кърпички, основани особено за бърсане на прахуляк.

Не пушим вкъщи

Един от най-честите замърсители на въздуха вкъщи са цигарите. Димът е изключително нездравословен за хората с алергии, тъй като има способността да се задържа във всевъзможни текстилни повърхности вкъщи. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР